Política 21/03/2018

La Moncloa avisa que el 155 seguirà en vigor si Turull no és investit "conforme a dret"

El govern espanyol diu que el moviment de Torrent està "condemnat al fracàs"

Dani Sánchez Ugart
1 min
Mariano Rajoy, dilluns, en la reunió de l’executiva  del PP.

MadridEl govern espanyol ha considerat aquest dimecres que la decisió de Roger Torrent d'avançar a demà dijous el ple d'investidura de Jordi Turull és un moviment "condemnat al fracàs" i "adverteix que l'article 155 seguirà en vigor fins que el nou govern prengui possessió conforme a dret", han afirmat fonts de la Moncloa.

L'executiu de Mariano Rajoy ha asseverat que "no entra a valorar les conseqüències que la decisió adoptada per Torrent pugui comportar a la situació processal" dels polítics imputats, però considera que la decisió "menyscaba la dignitat de la institució en actuar amb precipitació i falta de transparència en contra de l'interès general dels ciutadans", segons les mateixes fonts.

L'executiu de Mariano Rajoy considera que la decisió d'avançar el ple d'investidura de Jordi Turull a demà "únicament persegueix l'interès polític dels independentistes de mantenir viu un enfrontament amb l'estat democràtic tot i que aquest ha demostrat sobradament la seva capacitat per defensar l'imperi de la llei i la dignitat de les seves institucions". Les mateixes fonts afegeixen que "ja existia un calendari establert per a la investidura que ha estat modificat de manera unilateral i arbitrària, amb un objectiu polític condemnat al fracàs".

D'altra banda el govern espanyol subratlla "que els únics responsables que un President de la Generalitat pugui ser apartat del càrrec per inhabilitació, amb el greu deteriorament que això suposaria per a l'autonomia de Catalunya, són els que estan promovent la candidatura d'un diputat amb greus problemes judicials".

stats