MOVIMENTS A EUIA
Política 08/06/2013

Miralles crea un corrent per aturar la radicalització d'EUiA

Roger Tugas
2 min
Miralles crea un corrent per aturar la radicalització d'EUiA

Barcelona.EUiA no és una bassa d'oli. Jordi Miralles ja va mostrar el seu descontentament quan l'actual coordinador general, Joan Josep Nuet, el va apartar el 2012 com a líder del partit al Parlament i va deixar de ser diputat. I ara, juntament amb la que va ser companya seva a la cambra, Mercè Civit, i altres consellers nacionals de la formació, com l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha impulsat un corrent crític a EUiA que ahir va presentar al Col·legi de Periodistes. Segons el comunicat que van fer públic, estan preocupats per "les contradiccions repetides" i les "actituds oportunistes" de l'actual direcció, pel "control més gran per part de les cúpules dels partits" que conformen EUiA i perquè "s'ha limitat el pluralisme" i "s'han viscut processos amb poques garanties democràtiques". A partir d'ara començaran a recollir adhesions i a finals de mes es constituiran formalment com a corrent, com permet EUiA.

Així mateix, Fèlix Alonso concreta que són crítics amb la falta de "passos clars" cap a l'impuls d'un nou subjecte polític d'esquerres i per l'abús d'una "política més d'aparador que de continguts". Segons l'alcalde, es fan "més passos cap a la CUP que cap a enfortir i ampliar la coalició amb ICV". Per contra, el corrent de Miralles rebutja "el discurs anti-tot " i crida a fer passos cap a la possibilitat de reeditar un govern d'esquerres amb PSC i ERC, ja que detecta que la CUP té poc interès en aliances d'aquest tipus. "Podem ser molt purs, però la gent ho està passant malament i no pot esperar més, cal una alternativa a les retallades de CiU", proposa Alonso, que tem que l'actual direcció pugui caure en la "marginalització per l'ultraesquerranisme discursiu".

Igualment, el corrent crític rebutja que "EUiA sigui una mera sucursal d'IU", com tem que sí que voldrien alguns sectors de la formació per ara minoritaris.

stats