Política 03/07/2019

Mir: "No em sent un conseller de rebot, sinó part de la solució"

Fina Santiago renunciarà a l'acta de diputada al Parlament

Ara Balears
2 min
El nou conseller de Medi Ambient de MÉS per Mallorca, Miquel Mir.

PalmaEl nou conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat aquest dimecres que no se sent "un conseller de rebot, sinó part d'una solució". Mir, que va ser director general del Govern la legislatura passada, ha assumit aquest nou càrrec després que l'assemblea de MÉS per Mallorca decidís aquest dilluns que ell i Fina Santiago fossin els dos consellers ecosobiranistes del nou Govern balear.

"La situació de MÉS per Mallorca ha estat la que ha estat i, afortunadament, es va poder tancar dilluns. Són dinàmiques de partit. A partir d'aquí, s'ha de pensar en el futur", ha declarat. Mir ha defensat que el projecte polític de MÉS és "extremadament necessari i important per desenvolupar polítiques valentes en aquesta comunitat autònoma".

Per altra banda, Mir s'ha mostrat convençut que la llei de residus balear és constitucional i així ho defensarà davant l'Estat després del recurs d'inconstitucionalitat que hi ha presentat l'executiu central. "És una llei pionera que fins i tot s'avança a la normativa europea", ha dit.

Santiago: "Tot ha acabat de manera correcta"

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, s'ha referit a la crisi de MÉS per Mallorca després de prometre el càrrec aquest dimecres i ha declarat que "tot ha acabat d'una manera correcta".

Santiago ha dit que "l'assemblea de MÉS és sobirana", i que va decidir de manera "molt contundent" que ella i Miquel Mir fossin els dos consellers del partit en el nou Executiu balear presidit per la socialista Francina Armengol.

La consellera deixarà l'acta de diputada al Parlament balear, com té per norma el seu partit, segons ha confirmat als periodistes.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago.
stats