Política 28/09/2018

Miquel Ramis (PP): "Armengol ha estat mesquina amb les illes per qüestions sectàries"

Els senadors i diputats del PP a Madrid presenten una moció per incloure el REB en els pressuposts

Sabrina Vidal
2 min
Miquel Ramis  (PP): "Armengol ha estat mesquina amb les illes per qüetions sectàries"

Palma"Francina Armengol ja va trair els ciutadans de les illes el 2015, quan no va acceptar una cosa que era bona per fer-ne una millor, i encara no tenim cap REB", es lamenta el senador del PP per les Illes Balears, Miquel Ramis. "Ha estat mesquina amb les illes per qüestions sectàries", afegeix. Ramis ha comparegut en una roda de premsa juntament amb la diputada en el Congrés, Teresa Palmer, per explicar que ara el PP presenta una moció que demana incloure el nou Règim Especial de les Balears en els pressuposts generals de l'Estat de 2019.

Amb tot, no asseguren que si els pressuposts recollissin el REB, tal com demanen, hi votarien a favor. Els comptes "no només recollirien la nostra proposta", al·leguen, "depèn de les altres mesures".

Miquel Ramis ha explicat que el primer Règim Especial de les Balears l'inicià el PP l'any 1998. "Cada vegada que hi ha un avanç important és per iniciativa del PP", ha dit. I ha recordat el REB que aprovà el Consell de Ministres l'any 2015 del qual la presidenta en renegà, una vegada passades les eleccions. "La realitat és que en tres anys han deixat d'arribar uns 600 milions d'euros que podrien haver arribat", es lamenta.

Al seu costat, la diputada Teresa Palmer, ha estat més específica. Segons els seus càlculs i atenent els beneficis fiscals que plantejava el REB de Bauzá i Rajoy, "els empresaris i autònoms de les Illes Balears que haguessin revertit els seus beneficis podrien haver estalviat fins a 190 milions d'euros l'any".

Segons Palmer, Armengol va entrar en una contradicció quan va rebutjar el REB perquè en volia un global i poc després anà a Madrid a demanar una mesura puntual, com és la tarifa plana per als vols amb la Península.

"Cada dia llegim notícies del govern central però cap d'elles parla del nou REB", ha criticat.

En el seu primer punt, la moció demana que el REB entri en vigor abans del primer de gener de 2019.

stats