Política 01/05/2019

Miquel Ensenyat: "MÉS es troba en un dels millors moments de la nostra història"

Més de 200 persones acudeixen al tradicional dinar del Primer de Maig de MÉS per Mallorca

Ara Balears
2 min
Guillem Balboa, Miquel Ensenyat i Bel Busquets.

PalmaAquest dimecres MÉS per Mallorca ha celebrat el tradicional dinar del Primer de Maig a l'ermita de Sant Miquel de Campanet. El candidat dels ecosobiranistes a la presidència, Miquel Ensenyat, ha assegurat en un discurs que "volem el millor resultat possible per tal de poder liderar el Govern de les Illes Balears". Ensenyat també ha dit que MÉS es troba "en un dels millors moments de la nostra història" i que cal fer un esforç per "explicar quina és la nostra proposta de país, quin és el nostre model econòmic i social, com protegirem el territori, els drets de les persones i els serveis públics".

Així mateix, Ensenyat ha reivindicat el llarg historial de les forces que avui constitueixen MÉS a l'hora de fer governs de pactes i de diàleg i ha arribat a assegurar que "sense MÉS no hi haurà governs de progrés". El candidat a la presidència ha reivindicat algunes mesures de l'actual Govern, com ara la Llei de residus, la de canvi climàtic i la renda social.

La coordinadora de MÉS i candidata al Consell, Bel Busquets, ha convidat a "agafar forces per encarar unes eleccions autonòmiques, municipals i insulars que seran clau i poden ser històriques", ja que es pot reeditar el pacte d'esquerres. "Les polítiques socials, d’economia verda, ecologistes i feministes que han caracteritzat aquesta legislatura han de continuar marcant l’agenda política d’aquesta terra els pròxims anys", ha assegurat.

Optimisme

Durant la intervenció, l'altre coordinador de MÉS i fins ara candidat a les eleccions generals, Guillem Balboa, ha reconegut que "el vot útil ens ha perjudicat", però ha animat a l'optimisme ja que "les diferències entre el vot estatal i autonòmic són històricament importants a les nostres illes". De fet, Balboa ha comparat la situació de MÉS amb la dels valencians de Compromís que, tot i tenir lloc el mateix dia, han tret molt més bon resultat a les autonòmiques que no a les generals.

stats