INVESTIGACIÓ JUDICIAL
Política 27/06/2013

Miquel Ensenyat declararà com a imputat pel cas El Camí

El conseller per MÉS està citat per a dia 26 de juliol

Jaume Perelló
2 min

Palma.La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma considera que cal prendre declaració a Miquel Ensenyat per l'ajut atorgat per l'Ajuntament d'Esporles a l'entitat en dues anualitats diferents, el 2009 i el 2010. El primer any l'aportació pública va ser de 1.624 euros i l'any següent de 2.923 euros.

Segons figura en el sumari del cas, aquests dos ajuts públics han estat justificats mitjançant una extensa memòria tècnica, de més de 100 planes, que l'Ajuntament va donar per bona. Tot i així, la magistrada considera necessari aclarir alguns aspectes en detall i, per això, vol que Miquel Ensenyat acudeixi el proper dia 26 de juliol a declarar. Ensenyat ho farà en condició d'imputat per tal que pugui disposar de totes les garanties de defensa que li atorga l'ordenament jurídic.

Investigació

L'expedient investiga un suposat desviament de fons a PAS-Amics del Camí, una entitat que va rebre ajuts públics, uns 60.000 euros, per dur endavant un projecte de promoció, catalogació i retolació de rutes senderistes a les Illes. El suport públic, assignat durant la legislatura passada, provenia del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Mallorca Rural i l'Institut d'estratègia turística (Inestur) i diversos ajuntaments.

En el marc del cas Senderisme, el tècnic responsable de l'associació PAS-Amics del Camí a sa Pobla, Emili Gallardo, va estar empresonat una setmana, el mes de març, per, segons la jutgessa, "evitar alteració de proves", tot i que el responsable d'aquesta entitat no tenia possibilitat d'accedir als expedients en qüestió, que ja estaven justificats i en mans de les respectives institucions públiques que havien finançat la iniciativa.

Segons fonts properes a MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat podria recórrer la decisió d'imputar-lo perquè entén que ja ha aportat tota la documentació i la informació necessària i que, per tant, no hi ha motius tècnics per la seva imputació. En tot cas, assenyalen les mateixes fonts, si es manté la citació i, sobretot, la imputació una vegada prestada la declaració, Ensenyat no descartaria la seva dimissió.

De fet, diferents membres de la coalició MÉS han afirmat en altres oportunitats que en el transcurs d'aquesta investigació quedarà "clar que els expedients s'ajustaren en tot moment a la legalitat".

El cas El Camí ja va provocar la dimissió de Joana Lluïsa Mascaró, exconsellera de Cultura del Consell, qui va defensar davant la jutgessa que només va autoritzar un contracte menor a l'associació PAS el Camí i que, segons la seva versió, "no hi hagué cap irregularitat, ja que tot està justificat", va afirmar a la sortida de la seva declaració judicial.

stats