Política 19/06/2019

PSIB i Podem continuen negociant contra rellotge a l'espera de la resposta de MÉS

Els socialistes ofereixen als ecosobiranistes més direccions generals i la presidència del Parlament

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaPSIB i Podem s'han reunit aquest dimecres horabaixa per tirar endavant un pacte de govern. Les trobades s'han intensificat i es fan contra rellotge, ja que aquest divendres es constitueix la Mesa del Parlament i és precisament el càrrec de president de la Cambra una de les peces en joc per arribar a un acord.

La secretària general de Podem, Mae de la Concha, i el secretari d'Organització, Alejandro López, han estat els dos representants del partit morat que han acudit al Consolat de Mar, on també hi era la secretària general del PSIB, Francina Armengol.

Fonts properes a les negociacions han explicat que el PSIB ha ofert més direccions generals a MÉS. El que no ha augmentat són les dues conselleries que els socialistes estan disposats a cedir als ecosobiranistes: Medi Ambient i Serveis Socials, Joventut i Esports. En cas que MÉS no accepti la presidència del Parlament, aquest càrrec seria per al socialista Vicenç Thomàs.

Pel que fa a Podem, les conselleries en oferta són Indústria, Comerç i Innovació, i Agricultura i Pesca. El que no sembla a l'abast de la formació morada és la presidència del Parlament.

Mentrestant, la cúpula de MÉS s'ha reunit per tal de prendre una decisió. També està previst per a aquest dimecres horabaixa que es reuneixi el Consell Polític del PSIB.

Reunió de Miquel Ensenyat i Francina Armengol

Miquel Ensenyat i Francina Armengol s'han reunit igualment al Consolat de Mar per tal de fer prosperar les negociacions per assolir un nou pacte de govern d'esquerres.

Els equips negociadors també han mantingut contactes per tal de desencallar la situació. L'assemblea de MÉS va rebutjar aquest dimarts l'oferta del PSIB de dues conselleries més un càrrec unipersonal.

stats