Política 21/04/2018

El ministre de Turisme, Álvaro Nadal, presumeix d’haver actuat contra la turismofòbia a Balears

“Hi va haver detencions i posàrem multes, perquè aquest tema és seriós. El sector turístic maneja la mercarderia més important que existeix, que són les persones”, ha dit durant la Convenció espanyola de Turisme del PP a Palma

Sabrina Vidal
2 min
El Ministre de Turisme, Álvaro Nadal: "vivim d'això i ho feim molt bé"

Palma“Qui pot pensar que el turisme és dolent?, que pot perjudicar algú? Són els que fan que l’economia prosperi”, ha dit el ministre de Turisme, Álvaro Nadal, durant el seu parlament a la Convenció espanyola de Turisme del Partit Popular que es du a terme aquest dissabte a l’hotel Victòria de Palma.

Nadal ha criticat que l’estiu passat tant a Catalunya com a les Balears hi hagués manifestacions “serioses” contra el turisme i ha presumit d’haver pogut actuar-hi amb contundència juntament amb la Delegació del govern. “Hi va haver detencions i posàrem multes perquè aquest tema és seriós. El sector turístic maneja la mercarderia més important que existeix, que són les persones”, ha dit. “Per això des d’aquest partit defensam el sector”, ha remarcat.

Moments abans, el ministre de Turisme havia assegurat que el sector “és com la tònica, qui la tasta repeteix”, i ha afegit que a l’Estat “vivim d’això i ho feim molt bé”, després d'assenyalar que Espanya és la primera potència del món pel que fa a la competitivitat, i que està per davant dels Estats Units en turisme; “només ens queda França, però ja hi arribarem”, ha puntualitzat.

Nadal ha fet saber que l’Estat va rebre 82 milions de turistes l’any 2017, “que han menjat, s’han transportat i s’han allotjat, perquè el sector turístic és molt complex”.

Els russos i els xinesos són els nous mercats emissors de turistes, segons el ministre Nadal, tot i que no cerquen el sol i platja tradicional, “per això és important promocionar altres coses”.

El Ministre de Turisme, Álvaro Nadal: "vivim d'això i ho feim molt bé"

Margalida Duran

L’encarregada de donar el sus a l'esdeveniment ha estat Margalida Duran, presidenta del PP de Palma, qui ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat que fou el PP qui posà en marxa el Projecte 365 per desestacionalitzar el turisme i promocionar Palma, i que gràcies al seu partit es va permetre “l’eclosió de les terrasses”, tot posant d'exemple el passeig del Born. Duran ha tret pit per la reconversió dels hotels de la Platja de Palma i la política de creuers. La presidenta de la formació de Ciutat ha criticat la manca de gestos i planificació turística. “No sobren creuers, sinó manca de planificació; no hi ha saturació, sinó política del govern municipal”.

L’objectiu del 2011 era atreure els turistes a Palma i ara l’objectiu és fidelitzar-los. “Les autoritats són hostils, els carrers estan bruts i els venedors ambulants il·legals els assetgen”, ha afegit.

Proposa afrontar el problema dels accessos, una façana marítima, un PGOU per a Palma, un passeig Marítim que faci de bulevard i que l’Ajuntemant intervingui “només en allò que és essencial”. Aquest és el projecte del Partit Popular per a Palma.

stats