Política 06/10/2017

Millo es disculpa per les càrregues però n’acusa el Govern

Albert Cadanet
2 min
Un votant cara a cara amb un membre del cos de la Policia Nacional.

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va demanar ahir disculpes en nom de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per les càrregues policials de l’1 d’octubre. En una entrevista a Els matins de TV3, el dirigent del PP va lamentar “moltíssim” la situació que es va produir diumenge passat i va dir que “no voldria que li passés res a cap persona que va haver de ser atesa o que va patir una lesió”.

No obstant això, Millo també va aprofitar l’entrevista per carregar contra la Generalitat de Catalunya, a qui acusa de ser el culpable d’haver-ho “provocat” tot. El delegat del govern va acusar Carles Puigdemont d’animar a votar els ciutadans quan sabia que hi havia una ordre judicial per impedir-ho. “No hauria d’haver passat i estic molt emprenyat amb els que ho han provocat”, va etzibar Millo.

En el mateix programa, el dirigent popular va assegurar que en cap moment va intentar “minimitzar” les càrregues policials i les va qualificar de “terribles”. Segons Millo, però, l’objectiu de les forces de l’ordre espanyoles “no era anar en contra de les persones”. De fet, Millo va aprofitar per fer balanç de les actuacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil diumenge passat. Segons el delegat del govern espanyol, hi va haver incidències en 30 dels 2.230 col·legis electorals. A més, va destacar que en 13 punts de votació es va actuar amb “criteri professional” perquè els agents van trobar gent que els impedia el pas. En els casos que la policia espanyols va haver d’actuar per la força, Millo va justificar l’acció dels agents perquè van considerar que “la seva integritat física estava en perill”.

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va avalar les paraules de Millo, però va matisar que la xifra de ferits de la Generalitat “no correspon amb la realitat”. Això sí, va lamentar que algunes persones “en patissin les conseqüències”.

Zoido lloa la feina dels policies

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va enviar ahir una carta d’agraïment a la policia espanyola on els va dir que “no estan sols”, per molt que en alguns moments “s’hi hagin pogut sentir” o els hagin sorgit “dubtes”. El text de Zoido, carregat d’emotivitat, subratlla “l’orgull” que desperta la feina dels policies “a tots els espanyols”, que els donen suport en cada gest.

“No estàs sol perquè t’acompanya aquest aplaudiment espontani que algú et fa quan passes, et representa cada bandera d’Espanya en un balcó, t’emociona aquesta nota d’agraïment que t’entreguen o aquesta abraçada sincera que et fa un desconegut”, escrivia ahir Zoido. A més, el ministre va aprofitar per carregar contra aquells que han criticat l’actuació policial. “Tenim la ferma voluntat d’impedir que pateixis insults, amenaces, agressions o acusacions provocades per l’odi inoculat per aquells que han perdut la raó en una perillosa deriva”, va dir el titular d’Interior. Zoido també va avisar que actuaran perquè tots aquells que ataquen l’honor de les forces policials “ho paguin”.

stats