Política 17/10/2019

Els participants en les Marxes per la Llibertat acaben la segona etapa

Milers de persones han sortit des de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, la Garriga i Malgrat de Mar

Efe
2 min
La Marxa per la llibertat, al Vendrell, aquest matí.

BarcelonaUnes 27.000 persones, segons fonts de l'ANC, Mossos d'Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana, han arribat al final de la segona de les tres jornades previstes per les cinc Marxes per la Llibertat per confluir a Barcelona divendres, quan s'ha convocat una jornada de vaga general contra la sentència del procés.

Les cinc Marxes, que han sortit de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, la Garriga i Malgrat de Mar (tots municipis de la província de Barcelona), han acabat la seva segona etapa després d'haver recorregut uns 40 quilòmetres i haver provocat nombrosos problemes en el trànsit a les carreteres catalanes que els Mossos d'Esquadra han anat pal·liant. El Servei Català de Trànsit ha informat al llarg del dia dels diversos talls de carreteres, entre els quals destaquen l'AP-7, l'A-2, la C-17, la C-58 i la N-II.

La primera columna ha sortit a les set del matí de Vilafranca per l'AP-7 cap a Sant Sadurní d'Anoia, on ha fet la primera parada, i, a la tarda, ha prosseguit per l'autopista en direcció a Martorell. Mitja hora després, a les 07.30 h, des de la Garriga ha sortit el segon grup per la C-17 en direcció Parets del Vallès i a la tarda ha seguit la caminada passant per l'AP-7 fins a arribar a Sant Quirze del Vallès. El tercer grup ha iniciat el seu camí a les 08.00 hores per l'A-2 des d'Igualada, s'ha parat al Bruc per dinar i ha acabat la seva jornada a Martorell, igual que la primera columna de manifestants.

El quart grup ha fet tot el recorregut per la N-II. Ha sortit a les 08.30 h de Malgrat de Mar, ha parat a Arenys de Mar per dinar i ha acabat l'itinerari a Premià de Mar.

L'última columna s'ha posat en marxa a les 08.45 h a Manresa i s'ha desplaçat per la C-55 i la C-58 fins a Vacarisses, on s'ha detingut per dinar, i ha continuat per la C-58 fins a posar punt final a la caminada a Sant Quirze, coincidint amb la segona columna.

stats