Política 08/07/2018

Mesquida treballarà des de Cs com un “patriota integrador”

L’excàrrec del PSOE carrega contra el govern de Catalunya en el seu discurs de presentació

S. Vidal
2 min
Mesquida treballarà des de Cs com un “patriota integrador”

PalmaL'exdirector general de la Guàrdia Civil amb el PSOE, Joan Mesquida, ha pujat aquest diumenge a l'escenari de Ciutadans on s'hi ha presentat com un "patriota integrador" i ha comparat la lluita de la Guàrdia Civil contra ETA amb el procés independentista de Catalunya: "Els secessionistes que dirigeixen la Generalitat han de saber que no hem estat lluitant durant trenta anys contra ETA perquè ara aconsegueixin als despatxos allò que tanta sang ens ha costat".

Ha estat la segona intervenció de l'acte de presentació de la plataforma Espanya Ciutadana que ha tingut bloc aquest diumenge de matí. La presentadora l'ha introduït com "un ciutadà anònim que treballa des dels serveis públics", posteriorment, ell mateix ha dit que "treballarà en la línia de defensar els mateixos drets per als ciutadans de tot Espanya".

Mesquida ha pujat amb l'orellera típica de Ciutadans i ha fet un discurs íntegrament en castellà (l'exprimer ministre francès l'ha iniciat en català i fins i tot ha salat). "Ser patriòtic", ha dit, és voler viure en un país on "tinguem els mateixos drets tots, on es pugui elegir en llibertat, on es garanteixi el sistema de pensions i on em pugui expressar en la llengua que vulgui", ha dit. Mesquida ha assegurat que no pot entendre que hi hagi gent "que vulgui marginar una llengua que parlen més de 500 milions de persones al món", en referència al castellà.

Por després, Joan Mesquida, exdirector general de la Guàrdia Civil, ha recordat les víctimes d'ETA i ha criticat el seu exlíder, "Pedro Sánchez va dir que el terrorisme s'havia acabat, però no el dolor", i ha afegit que "el pes de la llei s'aixeca quan s'ha complit tota una condemna".

Al seu parlament no han faltat les mencions a l'escriptor Miguel de Cervantes, a l'esportista Rafel Nadal i a l'excap de l'Estat, Joan Carles I, com a símbols del patriotisme que ha impregnat tot el seu discurs.

stats