Política 16/04/2019

Mesquida defensa la targeta sanitària única per a totes les autonomies

L'exsocialista diu que la mesura pretén evitar diferenciar entre "espanyols de primera i de segona"

Ara Balears
1 min
Mesquida defensa la targeta sanitària única per a totes les autonomies

PalmaUna targeta sanitària única per tal que els espanyols rebin la mateixa atenció sanitària independentment de la comunitat autònoma on visquin: la proposta estrella sanitària de Ciutadans ha estat presentada aquest dimarts davant el Centre de Salut de Santa Catalina per Joan Mesquida, el candidat al Congrés pel partit taronja de les Balears. "Instaurarem la targeta sanitària única perquè no hi hagi espanyols de primera i espanyols de segona", ha dit l'exsocialista davant la premsa.

"A Ciutadans advocam per la sanitat pública universal", que impliqui per a tothom "els mateixos drets, visqui on visqui cadascú", ha assenyalat el candidat, i ha defensat que l'atenció sanitària actual no proporciona les mateixes garanties a tothom quan ha demanat un servei "sense burocràcia a qualsevol lloc d'Espanya".

Ciutadans vol promoure, a més, que l'historial mèdic sigui digitalitzat perquè pugui ser consultat pels metges "en cas que ens desplacem", ha afegit Mesquida, que s'ha compromès a instaurar una recepta electrònica única per a una "millor" atenció farmacològica.

stats