Política 10/11/2018

MÉS recupera participació en les primàries, però sense arribar al nivell de 2014

S'han registrat 3.024 vots, xifra que suposa un índex del 51% dels censats

Maria Llull
1 min
Ambient al Casal de barri Joan Alcover durant les votacions d'aquest dissabte.

PalmaLa jornada de primàries de MÉS ha finalitzat amb 3.024 vots emesos, amb un índex de participació del 51% dels censats. Aquesta xifra té dues cares. D'una banda, la formació ecosobiranista recupera participació respecte del juny passat, quan 2.279 votants triaren Miquel Ensenyat i Bel Busquets com a caps de llista per al Parlament i el Consell, respectivament. Però, d'altra banda, MÉS no ha estat capaç de reeditar la participació de les primàries de 2014, quan 5.197 militants i simpatitzants elegiren la llista per al Parlament i 5.152 ho feren en el cas del Consell de Mallorca.

Els candidats de MÉS han valorat positivament la participació en aquestes segones primàries, en les quals els vots han servit per tancar les llistes definitives per a les eleccions de maig de 2019. A més d'Ensenyat i Busquets com a caps de llista, Fina Santiago i Guillem Balboa també varen ser elegits el juny passat per ocupar les segones posicions.

Les votacions s'han duit a terme de manera presencial en 36 municipis de Mallorca. Durant la jornada, s'han registrat un total de 1.020 vots telemàtics.

Miquel Ensenyat ha destacat que MÉS és un partit en el qual hi ha moltes persones implicades i amb il·lusió, dedicació i propostes innovadores. "Avui és un dels dies que visualitzam que la gent és la nostra força", ha assegurat. Per part seva, Fina Santiago ha subratllat que es tracta "d'un procés obert i democràtic". En aquest sentit, també s'ha manifestat Bel Busquets, qui ha deixat clar que les llistes "les elaboram entre tots i totes". Guillem Balboa ha considerat que aquestes eleccions són molt importants, perquè determinaran qui continuarà amb les "polítiques progressistes que s'han duit a terme durant aquesta legislatura".

stats