Política 05/11/2019

Més inversió i més diàleg: el PSIB proposa nous canvis per millorar l'educació balear i espanyola

Cosme Bonet ha avançat el compromís socialista de fer gratuïts els llibres de text, menjador i material escolar per a les famílies en situació de vulnerabilitat

Ara Balears
2 min
Educació destina 300.000 euros a ajudes per a APIMA i FAPA de les Balears

PalmaEls candidats socialistes per Mallorca al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, acompanyats del conseller d’Educació del Govern de les Illes Balears, Martí March, han mantingut una trobada sectorial amb representants del sector educatiu de les Illes per explicar les propostes del PSIB-PSOE amb vista a les eleccions generals del 10 de novembre i per recollir-ne les principals reivindicacions.

Cosme Bonet ha remarcat la necessitat de tenir "un govern d’Espanya estable que aporti dues coses fonamentals: diàleg i finançament". Pel que fa al diàleg, Bonet ha explicat que "després de l’exemple de les Balears, amb un PP que va treure 100.000 persones al carrer amb la seva política regressiva, ara tenim pau social, per la qual cosa és un exemple de diàleg amb la comunitat educativa que volem traslladar a l’Estat per assolir una nova Llei d’educació que superi la LOMQE". En el cas del finançament, el candidat ha avançat el compromís socialista "d’arribar al 5% d’inversió en educació l’any 2025 per assolir objectius com és el de fer gratuïts el menjador, el material escolar i els llibres de text per a les famílies vulnerables".

Imatge de Cosme Bonet, Susanna Moll i Martí March durant l'acte de campanya

Per part seva, la també candidata al Senat, Susanna Moll, ha destacat la necessitat de fomentar la participació de la comunitat educativa en la presa de decisions "per assolir un gran pacte per l’educació que faci possible deixar enrere la LOMQE". L’objectiu dels socialistes és traslladar l’exemple i la bona gestió de les Balears al govern d’Espanya, ja que "en quatre anys hem demostrat que sabem fer les coses des del diàleg i la complicitat de la comunitat educativa perquè és l’única manera d’avançar".

March ha recordat que "en el temps que fa que governam hem invertit més de 224 milions d’euros, hem posat 1.500 professors nous, hem posat professorat per a atenció a la diversitat i hem millorat les infraestructures educatives". El conseller d’Educació ha insistit què és fonamental tenir un govern d’Espanya "que faci una nova llei educativa amb un nou model adaptat al segle XXI, que impulsi la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys i que desenvolupi una nova llei d’universitats".

stats