Política 24/05/2018

MÉS demana la dissolució del PP per la sentència de la trama Gürtel

La coordinadora del partit, Bel Busquets, titlla de "sistema de corrupció estable" entre les empreses de Correa i els populars

Ara Balears
1 min
Més demana la dissolució del PP per la sentència de la Gürtel

PalmaDesprés de conèixer la sentència del cas Gürtel, MÉS per Mallorca reclama que el president del PP, Mariano Rajoy, faci una passa enrere per "higiene democràtica" i demana també la dissolució del Partit Popular. La coordinadora del partit, Bel Busquets, assegura que "s'ha constatat que entre el PP i les empreses de Correa es va teixir un autèntic i estable sistema de corrupció institucional". 


MÉS per Mallorca ha recordat que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha estat condemnat a 33 anys de presó i 44 milions d'euros de multa, i que el PP, segons la sentència judicial, és "responsable civil a títol lucratiu per haver-se beneficiat de 245.000 euros de la corrupció del cas Gürtel". MÉS assenyala que la justícia també ha considerat provada l'existència d'una caixa B al PP, que serà jutjada en una causa a part, i confia que es demostri el modus operandi "més semblant a la delinqüència organitzada" d'aquest partit.

El també coordinador de la formació, Guillem Balboa, ha qüestionat el paper del PSOE i de Ciudadans com a responsables de "mantenir al govern espanyol un partit al qual persegueix l'ombra de la corrupció a gran escala i arreu de l’Estat des de l'any 2009, quan es va obrir la causa de la Gürtel".

La formació considera que, tal com es pot entendre i com també apuntava la Fiscalia, no és un fet aïllat, sinó una activitat duradora per delinquir i que a les Illes Balears ja havia estat provada amb casos com el Túnel de Sóller i l'Scala.

stats