Política 20/02/2019

Podem i MÉS titllen d'"estafa democràtica" el nomenament del senador autonòmic Toni Fuster

El PSIB se'n desmarca i diu que "el reglament ho preveu així", el mateix que el PP

1 min
El Parlament aprova que Toni Fuster substitueixi Bauzá al Senat

PalmaEl nomenament del senador autonòmic del PP, Antoni Fuster, que es produeix dues setmanes abans de la dissolució de les cambres estatals a causa de les eleccions anticipades, suposa "una estafa democràtica", segons el diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo. "És el primer senador que no prendrà possessió a Madrid però sí que cobrarà", ha recordat.

En el mateix sentit s'ha posicionat el portaveu del grup Podem. Alberto Jarabo ha quantificat el sou que percebrà el senador durant els dos mesos abans de les eleccions del 28 d'abril en 17.124,14 euros. Ha criticat que el PP "frissa" quan es tracta d'"omplir-se les butxaques" i ha dit que el nomenament és "la darrera estafa del PP".

Els seus socis de govern, el PSIB, es desmarquen d'aquestes qualificacions i han recordat que "Bauzá continuaria en el càrrec si no hagués dimitit i, tot i que el marge de temps és limitat per fer feina, se suposa que durà una línia continuista", ha declarat la diputada Maria José Camps. A més, "el reglament ho preveu així", ha afegit.

El diputat del PP Juan Manuel Lafuente ha defensat que es compleix allò que preveuen el reglament del Senat i l'Estatut d'Autonomia. "Entenc que hi hagi partits que creuen que és una estafa no complir la llei", ha criticat.

stats