Política 27/05/2020

Més de mig centenar d'autònoms de temporada reclamen més ajudes al Consell de Menorca

D'altra banda, Mora creu que l'illa està preparada per rebre turistes el juny

Ivan Martin
2 min
La performance davant la seu del Consell a Maó ha cridat l'atenció de la resta de ciutadans.

MaóUna seixantena de persones han participat aquest dimecres en la concentració convocada per l'Associació de Comerciants de Temporada de Menorca (Acotem), a les portes del Consell Insular, a Maó, per reivindicar l'oblit de l'administració respecte dels ajuts concedits per reduir l'impacte econòmic de la crisi sanitària. La protesta s'ha desenvolupat amb normalitat i mantenint la distància de seguretat entre manifestants, tots amb samarretes negres i amb para-sols de diferents colors que han donat visibilitat.

Un cop finalitzada la concentració, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha recollit el manifest i s'ha compromès a analitzar la situació del col·lectiu. Acotem demana a la institució que concedeixi les mateixes prestacions que han rebut la resta d'autònoms per part del govern espanyol, i que es facin càrrec d'un subsidi de 950 euros mensuals, a comptar des de la mateixa data que es varen donar d'alta la temporada turística de l'any passat, per destinar els doblers al pagament de les quotes de la Seguretat Social.

D'altra banda, assenyalen que aquestes mesures permetrien obrir els negocis en les mateixes condicions que la resta d'autònoms. Per últim, exigeixen que amb vista a futures ajudes públiques no es discrimini entre els autònoms de tot l'any i els de temporada.

Mora avala l'arribada de turistes el juny

La presidenta de l'executiu insular ha deixat molt clar que l'illa està "preparada" per fer el salt a la fase 3 de la desescalada i reactivar el juny l'activitat turística. "La salut dels residents és una prioritat, però no podem viure paralitzats. Treballem en projectes segurs que ens permetin obrir l'illa al turisme, especialment aquells territoris que, epidemiològicament, es troben en una situació similar a la nostra", ha remarcat.

Mora ha agraït l'esforç a tots els sanitaris i a la societat menorquina per actuar amb responsabilitat. Manté que l'illa disposa de llits suficients davant una hipotètica remuntada de la malaltia, però al mateix temps avisa "no ens podem permetre una segona onada de contagis".

Menorca encadena 20 dies de manera consecutiva sense nous positius de covid-19. Actualment hi ha quatre persones ingressades a l'hospital Mateu Orfila de Maó, una de les quals es troba a la Unitat de Cures Intensives. Des de l'inici de la pandèmia, han mort 14 persones amb coronavirus.

stats