Política 11/11/2018

Els candidats d'Ensenyat guanyen posicions a la llista del Parlament

Vicenç Vidal no falla i anirà de número 3 a la llista del Consell

Maria Llull/ Jaume Ribas
2 min
Els candidats d'Ensenyat guanyen posicions a la llista del Parlament

PalmaMÉS ha presentat aquest diumenge a Can Alcover les llistes definitives amb les quals concorrerà a les eleccions de maig de 2019 al Parlament, al Consell Insular de Mallorca i als ajuntaments. En el cas del Parlament, els candidats del PSM, liderat per Miquel Ensenyat, han copat les primeres posicions després del president del Consell i Fina Santiago, elegits a les primàries del juny passat. El portaveu del Parlament, Josep Ferrà, serà el número tres, mentre que Joana Aina Campomar, actual secretària de la cambra, hi anirà en quart lloc. Joan Mas Collet serà el número cinc, just per davant d'Agustina Vilaret, d'Esquerra Republicana.

En el cas del Consell de Mallorca, l'actual conseller d'Agricultura del Govern, Vicenç Vidal, no ha fallat i ocuparà la tercera posició de la llista. Cal recordar que Bel Bussquets i Guillem Balboa foren elegits com a cap de llista i número dos a les primàries de juny. L'exbatlessa de Petra, Caterina Mas, ocuparà la quarta posició, seguida del batle de Montuïri, Joan Verger 'Matxo', i l'exbatlessa de Búger, Liniu Siquier.

Quant a Cort, Llorenç Carrió ha confirmat els pronòstics i anirà en tercera posició, just després d'Antoni Noguera i Neus Truyol. Catalina Trobat ocuparà el quart lloc, seguida de Miquel Àngel Contreras i Bel Simon.

L'ambient a Can Alcover durant l'acte ha estat marcat per l'eufòria. Els candidats que lideren les llistes han estat ovacionats en arribar-hi mentre els assistents intentaven calmar la seva impaciència per conèixer tots els resultats amb música. Malgrat que la convocatòria era a les 17.00 h, no s'ha sabut res de res fins passades les 17.30.

"Volem donar les gràcies a la gent que ha volgut participar-hi, tant per anar a les llistes com votant", ha dit Miquel Ensenyat una vegada ha finalitzat l'acte. El president del Consell i candidat al Parlament ha volgut destacar que a les llistes hi figuren persones relacionades "amb el món educatiu i el sindical, a més de molts regidors de pobles". De fet, ha quedat palesa la força de la Part Forana amb la quantitat de llocs que han conquerit els representants municipals dels pobles.

Per part seva, Fina Santiago ha volgut subratllar que, una vegada conclòs el procés participatiu, és el moment de posar en marxa l'elaboració del programa electoral de la formació ecosobiranista. "Hem de fer el programa entre tots, parlant amb molta de gent", ha comentat.

stats