Política 29/10/2019

Més País inicia la campanya a les Illes proposant mesures contra la bretxa salarial

Marisa Lucas també demana una jornada de 32 hores per ajudar a la conciliació laboral i familiar

Carles Tudurí
1 min
Marisa Lucas i Mar Múñoz, candidates de Més País

PalmaLa cap de llista de Més País per Balears, Marisa Lucas, ha iniciat aquests dimarts la seva campanya electoral a les Illes proposant mesures contra la bretxa salarial i una jornada de 32 hores o quatre dies que permeti una millor conciliació entre la feina i la família.

Segons la màxima responsable de la formació d'Íñigo Errejón a la Comunitat, les mesures igualitàries s'implantarien amb dues velocitats. Primer afectaria les grans empreses i més tard a les petites i mitjanes. Es tractaria que poguessin ser certificades a través d'una entitat de gestió o a través de les normes ISO.

També volen implantar un currículum d'experiència que ajudi les dones a l'hora d'incorporar-se al mercat de treball. "Les empreses actualment trien més els seus treballadors pels atributs que per les seves competències. Amb aquest currículum podríem solucionar aquesta primera fase que moltes dones no superen en els processos de selecció laboral", destaca Lucas, que recorda que ja s'ha implantat amb bons resultats a païssos com França.

Aixi mateix, es volen fer auditories dels sous i dels complements salarials, on se sol produir la major part de la bretxa entre homes i dones. "D'aquesta manera podríem garantir que per la mateixa feina es cobra el mateix sou", explica Lucas.

Pel que fa a la jornada de 32 hores, Més País considera que també seria una contribució a la conciliació laboral i familiar i a la igualtat entre homes i dones, ja que bona part de les tasques domèstiques recauen en la dona.

stats