Més País inicia la campanya a les Illes proposant mesures contra la bretxa salarial

Marisa Lucas també demana una jornada de 32 hores per ajudar a la conciliació laboral i familiar

La cap de llista de Més País per Balears,  Marisa   Lucas , ha iniciat aquests dimarts la seva campanya electoral a les Illes proposant mesures contra la bretxa salarial i una jornada de 32 hores o quatre dies que permeti una millor conciliació entre la feina i la família.

Segons la màxima responsable de la formació d'Í ñigo   Errejón  a la Comunitat, les mesures igualitàries s'implantarien amb dues velocitats. Primer  afectaria  les grans empreses i més tard a les petites i mitjanes. Es tractaria que  poguessin  ser certificades a través d'una entitat  de gestió o a través de les normes ISO.

També volen implantar un currículum d'experiència que ajudi les dones a l'hora d'incorporar-se al mercat  de treball . "Les empreses actualment trien més els seus treballadors pels atributs que per les  seves  competències. Amb aquest currículum podríem solucionar aquesta primera fase que moltes dones no superen en  els processos  de selecció laboral", destaca  Lucas , que recorda que ja s'ha implantat amb bons resultats a  païssos  com França.

Aixi mateix , es volen fer auditories dels sous i dels complements salarials, on  se  sol produir la major part de la bretxa entre homes i dones. "D'aquesta manera podríem  garantir que per la mateixa feina es cobra el mateix sou", explica  Lucas .

Pel que fa a la jornada de 32 hores, Més País considera que també seria una contribució a la conciliació laboral i familiar i a la igualtat entre homes i dones, ja que bona part de les tasques domèstiques recauen en la dona.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF