Política 11/03/2019

MÉS per Menorca aposta per reduir les llistes d'espera i millorar equipaments sanitaris

Un dels reptes per a la pròxima legislatura és la reforma de l'hospital Mateu Orfila de Maó

Iván Martín
1 min
Patrícia Font i Oriol Baradad han detallat les propostes de Més per Menorca al Canal Salat de Ciutadella.

CiutadellaEls candidats de MÉS per Menorca al Parlament balear, Patrícia Font i Oriol Baradad, aposten per la reducció de les llistes d'espera i la millora de la qualitat assistencial sanitària, a partir d'un projecte d'ampliació d'infraestructures i la contractació de més professionals. Els econacionalistes també han assegurat que un dels seus reptes per a la pròxima legislatura és la reforma de l'hospital Mateu Orfila de Maó. MÉS per Menorca s'ha compromès a dur a terme un paquet de reformes al centre hospitalari per potenciar la qualitat dels serveis, l'atenció als pacients i les bones pràctiques professionals.

Entre les mesures de la formació menorquinista figura la creació d'una unitat d'hospitalització de cures pal·liatives, l'habilitació de zones per poder atendre correctament els pacients procedents del centre penitenciari i l'adequació per a pacients amb possibles malalties infeccioses i contagioses greus. D'altra banda, MÉS per Menorca treballarà en les compensacions per desplaçament, garantint el servei de transport aeri sanitari a l'illa amb una avioneta ambulància a l'aeroport de Menorca les 24 hores del dia.

Els candidats Font i Baradad han aprofitat per prometre un espai al Mateu Orfila perquè funcioni l'helicòpter en substitució de l'avioneta ambulància i la creació d'una zona per a una nova residència a l'antic hospital de Son Dureta. Finalment, s'han compromès a continuar amb l'execució del projecte de centre sociosanitari a l'antic hospital Verge del Toro, així com a adequar les plantilles i els recursos sanitaris a les necessitats reals.

stats