MÉS per Menorca sobre l'esmena Nadal: "Ens han demanat que miràssim cap a una altra banda"

Els diputats Josep Castells i Nel Martí denuncien que varen rebre pressions del PSIB i de Podem per aprovar-la

"El problema és que s'ha volgut fer per darrere i això ens ha descol·locat", ha explicat el diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells. Els de MÉS per Menorca, promotors de la Llei d'habitatge que actualment es troba en tramitació, acusen Podem i, principalment, el PSIB, d' haver-los pressionat per "mirar cap a una altra banda" i acceptar l'esmena Nadal.

Segons aquesta formació, l'esmena implica, més enllà del retorn de les competències urbanístiques a l'Ajuntament de Manacor, com ha explicat la presidenta Armengol, un "urbanisme a la carta", una definició que també avala MÉS per Mallorca perquè dona llum verda a l'ampliació del centre. Ambdós partits insten els altres grups a aprovar la llei com a màxim el 29 de maig. I també els dos es desmarquen públicament de l'esmena Nadal perquè consideren que desvirtua l'essència de la Llei d'habitatge.

MÉS per Menorca assegura, a més, que "hi ha hagut telefonades" per dissuadir-los i que el retard de la llei s'ha fet expressament per aconseguir que aquesta reculli la modificació. Segons els diputats, l'esmena suposa una prolongació fins al 2022 d'una amnistia urbanística per als promotors del Centre de Tecnificació Rafel Nadal de Manacor.

La modificació ja s'ha incorporat al text que demà va a comissió parlamentària i anuncien que en demanaran una votació separada per tal que no es tiri endavant. "Ha ocupat la meitat de la ponència", s'ha queixat Castells, qui recorda que els vots que falten "són a la casa del PSIB".
Segons el diputat menorquí, la manera més senzilla de retornar les competències urbanístiques a l'Ajuntament de Manacor és que "deroguin la llei Nadal".

El grup reclama que l’esmena, que modifica la major part de la llei Nadal aprovada l’any 2012, pot tenir entitat suficient per presentar-se com una llei separada, cosa que permetria una major transparència i, mentrestant, diuen, “lluitam perquè desaparegui”.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF