Política 08/04/2019

MÉS per Menorca aposta per potenciar les iniciatives d'autosuficiència energètica

La idea és prioritzar aquestes polítiques per al medi ambient, l'economia, la lluita contra el canvi climàtic i la sobirania energètica

Iván Martín
1 min
La candidata al Consell, Maite Salord i el nombre tres al Parlament, Oriol Baradad han detallat la proposta de Més per Menorca en matèria energètica.

MaóMÉS per Menorca vincula la transició energètica a la transició social. Així s’ha expressat aquest dilluns la candidata de la formació al Consell Insular de Menorca. Maite Salord entén que aquest objectiu només el pot dur a terme un partit menorquinista: “Impulsarem l’autoconsum i també les cooperatives i petites empreses lligades a l’energia renovable perquè els beneficis de les renovables quedin a Menorca, es pugui retornar capital jove format en aquests àmbits i puguin desenvolupar-se professionalment a l’illa”.

La idea de MÉS per Menorca és prioritzar la política energètica per protegir el territori de la contaminació, així com per a un desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i aconseguir la sobirania energètica a través d’una transició cap a la producció d’energia neta. Els econacionalistes creuen que Menorca ha d’arribar a ser autosuficient a través de nous sistemes i instal·lacions de producció d’energia neta en els diferents àmbits, amb les premisses d’impulsar espais públics per a la generació d’energia solar, repotenciar el parc eòlic de Milà i regular les iniciatives empresarials interessades en la producció d’energies renovables.

Per la seva banda, el número tres a la llista del Parlament, Oriol Baradad, aposta per ser “energèticament sobirans, no dependre de l’exterior i poder fabricar a Menorca l’energia que necessitem”. MÉs per Menorca impulsarà una legislació que incentivi la transició energètica amb mesures d’eficiència, com ara l’autoconsum residencial, els sistemes solars tèrmics o les instal·lacions a edificis públics. També s’incentivarà la inversió local per diversificar els beneficis que revertiran en els menorquins.

stats