MÉS per Menorca implantarà un cicle formatiu d'FP d'Energies Renovables

És una de les mesures que plantegen els menorquinistes per a la pròxima legislatura

MÉS per Menorca aposta per reorientar el model econòmic de l’illa, basat principalment en el turisme. La formació sobiranista creu que el canvi de model respon a l’interès per desenvolupar el projecte segons criteris de sostenibilitat, tenint en compte els valors mediambientals i el compromís de Reserva de la Biosfera, fet que condicionarà actuacions imminents per a una transició energètica. El partit menorquinista ha proposat un paquet de diverses mesures per liderar el canvi de model, donar més suport a la indústria i a l’agricultura i impulsar una oferta de formació professional i l’economia del coneixement amb l’objectiu de diversificar i guanyar en sostenibilitat i ocupació.

Així, MÉS per Menorca promourà la descentralització dels programes de suport a les empreses que ara només s'ofereixen a la seu de Palma de la Fundació Bit per tal que s’imparteixin directament a Menorca. A més, el Centre Bit impulsarà que a cada municipi hi hagi espais de viver d’empreses. Tots els centres oferiran en xarxa un suport integral als emprenedors i a la creació d’empreses. També donaran suport a la innovació en el sector del calçat, mitjançant un conveni entre el Govern balear i els dos principals centres tecnològics espanyols. D’altra banda, MÉS per Menorca promourà la creació de dos centres de recerca científica a l’illa, un dels quals es dedicarà a la prehistòria i l’altre, a la biologia marina. De la mateixa manera, impulsaran la gestió integrada dels sectors agrícola ramader i industrial alimentari, incloent-hi la definició de perfils professionals, oferta formativa, cooperativisme, diversificació, transformació i distribució. Per últim, els menorquinistes implantaran el cicle formatiu de Formació Professional d'Energies Renovables.

Precisament, la integrant de MÉS per Menorca al Consell Francesca Ramis ha detallat aquest cicle formatiu pioner a les Balears centrat en les energies netes: “La diversificació requereix nous perfils professionals. Entenem que aquesta iniciativa seria molt important que s'ubicàs a Menorca”. Per la seva banda, el candidat de la formació al Parlament, Josep Castells, ha destacat el Centre Bit: “Avui dia és un viver d’empreses innovadores i de base tecnològica. Volem que els serveis d’aquest centre s’apropin a cada poble per facilitar a tothom crear una nova empresa”.  

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF