Política 22/02/2019

MÉS per Menorca acusa el PSOE i Podem de "perjudicar" l'illa amb la capitalitat d'Eivissa

El partit sobiranista defensa la creació de capitals d'illa però considera que la decisió havia de ser consensuada entre tots els consells insulars

Ivan Martín
2 min
La formació menorquinista considera que la llei de capitalitat d'Eivissa és un greuge respecte a la resta d'illes de Balears.

MaóMÉS per Menorca ha lamentat la proposició de llei presentada pel PSOE i Podem, que té com a finalitat que el municipi d'Eivissa es converteixi en la capital de l'illa, i per tant accedeixi a un sistema de finançament extraordinari com el de Palma, i com a conseqüència diferent del de la resta de municipis de les Balears. Per a la formació menorquinista, l'acció del PSOE i Podem "no té en compte" i "perjudica" Menorca.

El partit sobiranista defensa la creació de capitals d'illa, com un argument per accedir a un sistema de finançament diferent, amb recursos procedents de l'executiu autonòmic, però considera que la decisió havia de ser consensuada entre tots els consells insulars i no "unilateralment" per part del municipi d'una illa. MÉS per Menorca creu que la proposta del PSOE i Podem perjudica tots els municipis i les illes de Balears, en la mesura que les inversions finançades pel Govern haurien de prioritzar sempre el municipi d'Eivissa per damunt de qualsevol altre, amb l'objectiu de complir la "quota" de la llei, ara establert en un mínim de 5 milions d'euros.

A més, els nacionalistes denuncien que la proposició de llei es pretén aprovar durant les pròximes setmanes, abans de finalitzar la legislatura, una tramitació "exprés", que segons MÉS per Menorca és una "irresponsabilitat, injustícia i deslleialtat" en comparació amb la resta d'illes. Per tot plegat, els sobiranistes reclamen a tots els grups parlamentaris que evitin l'aprovació de la llei per obrir-la al diàleg i articular un nou text "equitatiu". Finalment, lamenten que no s'hagi atès la petició de debatre la proposició en la Comissió General de Consells Insulars abans de finalitzar el termini de presentació d'esmenes. La convocatòria d'aquest òrgan s'ha fixat per a dilluns que ve, quan el termini per presentar esmenes acabà ahir.

stats