Política 28/01/2019

MÉS per Menorca es felicita per modificar la Llei de parelles estables

La inscripció en el Registre de Parelles Estables permet accedir a drets públics com prestacions o habitatge

Iván Martín
1 min
Josep Castells és diputat autonòmic per Més per Menorca i candidat del partit al Parlament el pròxim mes de maig.

MaóMÉS per Menorca celebra la modificació de la Llei de parelles estables, uns canvis legislatius que facilitaran la inscripció com a parella estable simplement amb l'empadronament en un municipi de les Balears. La formació sobiranista també destaca que es pugui accedir a la pensió de viudetat sense que cap dels dos membres tingui, necessàriament, el veïnatge civil.

A més, la inscripció en el Registre de Parelles Estables permet accedir a drets públics com prestacions o habitatge, sempre que la normativa ho exigeixi. El partit menorquinista emfasitza els beneficis de la modificació. A banda d'accedir a la pensió de viudetat, les parelles també es veuran beneficiades en sanitat amb la facilitació de la targeta sanitària i l'assistència de l'IB-Salut.

En relació amb el lloguer, en el cas de morir el titular del contracte, l'altre membre de la parella podria subrogar si s'acredita dos anys de convivència amb la inscripció en el registre, exceptuant aquells casos amb descendència comuna. La modificació de la Llei de parelles estables és fruit de les 17 esmenes presentades per MÉS per Menorca i aprovades a l'últim ple del Parlament. Les esmenes també han suposat canvis a la Llei de l'atenció i els drets de la infància i adolescència.

stats