Política 13/02/2019

MÉS per Menorca pregunta al govern espanyol per la falta de generadors elèctrics

El senador d'Esquerra Republicana de Catalunya Bernat Picornell ha estat l'encarregat de fer el tràmit, a petició de la formació menorquinista

Ivan Martín
1 min
Més per Menorca insisteix en demanar explicacions a Madrid per la falta de generadors elèctrics.

MaóMÉS per Menorca ha fet un seguit de preguntes al govern espanyol arran de l'incompliment de la promesa de traslladar a l'illa els generadors elèctrics necessaris per minimitzar l'impacte d'una nova apagada elèctrica com la que es patí a final del mes d'octubre passat, que provocà que 38.000 usuaris estiguessin sense llum durant 56 hores. El senador d'Esquerra Republicana de Catalunya Bernat Picornell ha estat l'encarregat de realitzar el tràmit, a petició de la formació menorquinista.

El partit sobiranista lamenta la negativa de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, de traslladar els generadors, tot i la promesa que ella mateixa va fer el novembre, en el transcurs d'una visita a l'illa. La pregunta escrita al govern espanyol inclou les solucions que planteja l'Administració perquè no torni a repetir-se un succés com el viscut a Menorca, com es pensa actuar en el cas d'una nova apagada general i els motius de la no instal·lació dels generadors promesos, així com el calendari que se seguirà.

L'objectiu d'aquesta acció política és reclamar el compliment del compromís del govern espanyol d'instal·lar, com a mínim fins que no es restableixi la connexió elèctrica amb Mallorca, els generadors per donar resposta davant hipotètiques caigudes del subministrament elèctric. Avui dia Menorca no disposa de generadors permanents. A més, els menorquinistes recorden que el Parlament balear aprovà el dia 5 d'aquest mes exigir a l'Estat els generadors elèctrics.

stats