Política 04/02/2019

MÉS per Menorca demana al Govern que exigeixi a Madrid els generadors elèctrics

Els menorquinistes consideren que aquesta és l'única solució per a la recuperació del subministrament elèctric en el mínim temps possible

Iván Martín
1 min
Menorca no disposa dels generadors necessaris en el cas de patir una nova apagada elèctrica.

MaóMÉS per Menorca traslladarà demà al ple del Parlament la problemàtica de la manca de generadors elèctrics. La formació menorquinista presentarà una proposta en forma d'esmena que serà votada amb la finalitat d'aprovar-se i exigir a l'estat espanyol el trasllat urgent dels equipaments electrògens.

La proposta de MÉS per Menorca demana al govern espanyol aquesta mesura per a la recuperació del subministrament elèctric en el mínim temps possible en l'hipotètic cas d'una caiguda de la xarxa. També reclamen que el conjunt dels generadors es mantinguin a Menorca, com a part del pla de contingència, mentre no es restableixi la connexió del subministrament amb Mallorca mitjançant el cable submarí.

El partit sobiranista recorda que el gener ja va formular una pregunta oral al conseller balear d'Energia, Marc Pons, demanant explicacions sobre l'absència dels generadors a l'illa. En la seva resposta, Pons afirmà que la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, s'havia compromès i simplement "era qüestió d'insistir". A MÉS per Menorca consideren que l'illa mereix estar connectada mentre es fan les passes necessàries per apostar per l'energia renovable. També adverteixen que l'illa no podria permetre's una altra apagada elèctrica com la que afectà 38.000 usuaris durant 56 hores el passat mes d'octubre.

stats