Política 03/02/2020

Més per Menorca demana al Govern que reclami a Aena la torre de control convencional

Els sobiranistes confien que el Parlament sigui contundent amb el govern espanyol

Ivan Martin
1 min
Preocupació a Menorca pels plans d'Aena a l'Aeroport i la seva intenció d'apostar per un sistema de control remot.

MaóEl Parlament debatrà aquest dimarts una moció de Més per Menorca perquè el Govern balear insti el govern espanyol a aprovar la construcció d’una torre de control nova a l’aeroport de Menorca, tal com ja estava planificada i pressupostada, en detriment de la implantació d’un sistema de control remot, opció que Aena prefereix. Els econacionalistes recorden que els controladors aeris han advertit del perill que suposa el sistema de control remot sense el suport d’una torre convencional.

El diputat i portaveu del grup parlamentari, Josep Castells, ha reconegut que l’aeroport de Menorca és una infraestructura “crítica” pel benestar dels menorquins i que, per tant, “no es poden començar a fer proves amb noves tecnologies fins que no hi hagi una torre convencional nova i moderna, amb les màximes garanties de seguretat”. “Sospitam que Aena vol fer la torre de control remot per estalviar-se la construcció d’una torre convencional, però no hi podem estar d’acord de cap manera”, ha assegurat Castells.

D’altra banda, la moció també cerca un posicionament del Parlament respecte de la millora de les compensacions pel tràfic de mercaderies. “És clar que la connectivitat és un dels grans temes de la política menorquina, però dins aquest gran tema hi ha petites qüestions que serien bones de resoldre, com les compensacions pel tràfic de mercaderies, que ara són molt problemàtiques”, ha admès el diputat. Castells considera que “arriben molt tard i que les empreses mai no saben de quina quantitat disposaran perquè depèn de la disponibilitat pressupostària. Demanam una quantitat fixa i que els tràmits siguin tan àgils com el descompte de resident per als ciutadans”.

stats