Política 28/06/2019

MÉS per Menorca decidirà aquest dissabte si accepten o no un únic lideratge al Consell Insular

Els menorquinistes volen dos anys de presidència, mentre que el PSOE i Unides Volem aposten per Susana Mora

Iván Martín
1 min
Els menorquinistes tenen al Centre de Convencions d'Es Mercadal una cita clau de cara el futur del Consell.

Es MercadalMÉS per Menorca ha convocat els seus simpatitzants i adherits aquest dissabte a les 10 hores al Centre de Convencions del Mercadal. El principal motiu és informar de les negociacions que s'estan mantenint amb el PSOE i Unides Podem per configurar l'equip de govern del Consell de Menorca amb vista al pròxim mandat. Les negociacions es troben en punt mort i tot apunta que l'assemblea podria desencallar el rumb dels esdeveniments. Cal recordar que el termini per constituir la corporació expira el 10 de juliol.

L'assemblea de dissabte serà la trenta-vuitena i també s'hi aprovaran els comptes corresponents a l'exercici de 2018. La cita arriba després de la difusió, aquesta mateixa setmana, de l'acord entre el PSOE Menorca i Unides Podem per governar la pròxima legislatura a la màxima institució insular. Ambdues formacions van traslladar la voluntat de reeditar el pacte de 2015 i van instar MÉS per Menorca a realitzar un "esforç" i integrar-s'hi definitivament. De tota manera, l'acord està més lluny del que sembla i liderar l'administració s'ha erigit en un obstacle. També hi estan influint determinades actituds que s'han escenificat a través dels mitjans de comunicació.

Mentre que el PSOE i Unides Podem han apostat clarament perquè sigui Susana Mora la presidenta del Consell de Menorca els següents quatre anys, MÉS per Menorca continua demanant dos anys de presidència i pactar la resta de l'organigrama. El partit sobiranista reconeix que els resultats electorals del passat 26-M van donar un conseller més al grup socialista, però són conscients que els seus tres consellers esdevenen imprescindibles per a la consecució d'una majoria progressista, com també que la força política més votada va ser el Partit Popular.

stats