Política 13/02/2018

Garrido: "No hem fet una zonificació que sigui inamovible"

La consellera de Territori del Consell de Mallorca confirma que estudiaran les propostes dels ajuntaments, tot i que recorda que les mocions aprovades pels plens municipals no són vinculants

Jaume Ribas
2 min
La consellera insular d'Infraestructures i Territori, Mercedes Garrido.

PalmaLa consellera de Territori del Consell de Mallorca, la socialista Mercedes Garrido, ha confirmat a l'ARA Balears que analitzaran les diferents modificacions a la zonificació provisional del lloguer turístic a Mallorca i que estudiaran implementar canvis a través del Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) que encara s'ha d'aprovar.

Aquest dimarts la consellera s'ha reunit amb l'associació del lloguer turístic, Aptur, i s'ha compromès a estudiar un augment de places. Un altra petició que ha rebut el seu departament des de diferents ajuntaments és el de permetre el lloguer turístic en sòl rústic protegit, que està prohibit en el projecte inicial tal com marca la Llei turística. Això sí, el Consell té la capacitat de modificar aquesta prohibició a través del PIAT.

Segons Garrido, no es consideraria la possibilitat de permetre el lloguer turístic en qualsevol habitatge en sòl rústic protegit, sinó en aquelles edificacions ja existents més antigues, algunes de les quals, recorda, "estan catalogades com a patrimoni municipal". "Els ajuntaments ens podran mostrar en els seus informes cadascuna de les casuístiques", ha dit, i "veurem com podem donar-hi resposta".

El Partit Popular i El Pi "fan oposició"

Mercedes Garrido també ha respost a les mocions que el Partit Popular i els regionalistes d'El Pi havien aprovat a Felanitx i podrien aprovar en altres municipis instant el Consell a permetre llogar en sòl rústic protegit. "El Pi i el PP fan el que han de fer, fan oposició i fan política", ha reconegut la consellera.

Així mateix, ha matisat que "la moció diu que es permetrà tot el lloguer turístic en tot el sòl rústic protegit, però al Consell admeten que hi ha d'haver restriccions". Segons Garrido, aquestes mocions contribueixen a "fer renou" i a "generar confusió" sobre la regulació del lloguer turístic.

Les reunions de zonificació són "donar la cara"

La consellera Garrido i el president del Consell, Miquel Ensenyat, es varen reunir dilluns a Sóller amb l'equip de govern municipal en una trobada que també va ser oberta a tota la ciutadania i a la qual, de fet, assistiren una setantena de persones. El Consell de Mallorca té planificat fer més reunions d'aquest tipus a llocs com Alcúdia, demà mateix, Santanyí i el Port de Pollença.

"No vaig a lluir-me on no tindré problemes, vaig a donar la cara als llocs on hi pot haver més dubtes", ha dit la consellera Garrido. Segons el seu parer, "la gent està molt embullada" i s'ha de fer un esforç extra per explicar coses com que aquelles llicències demanades abans de l'1 d'agost del 2017 i aquelles ja concedides no es veuran afectades per allò que inclou la Llei de turisme, la zonificació provisional i el PIAT, que encara està per aprovar.

stats