Política 18/07/2018

Mercedes Garrido: "El PSIB està a punt per consolidar el projecte de canvi més ambiciós que ha tingut aquesta terra”

Els socialistes de Mallorca reuneixen la comissió executiva per analitzar la situació política actual

Ara Balears
2 min
La Comissió Executiva a la seu del PSIB de Palma.

PalmaEls socialistes de Mallorca han reunit dimecres horabaixa en caràcter ordinari la comissió executiva per tal d'analitzar la situació política balear i del partit. Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, n'ha fet un balanç positiu i ha afirmat que l'executiva ha servit per “renovar les assemblees locals, recórrer Mallorca poble a poble per explicar com hem millorat la vida de la ciutadania i posar el partit a punt per continuar governant”.

Garrido ha assenyalat que "l'anàlisi que plantejam se centra en la manera com tenir el partit a punt per cercar candidatures potents als nostres municipis i poder consolidar un dels projectes polítics més ambiciosos que ha tingut aquesta terra". Això s'està duent endavant, ha dit la consellera, amb el Govern de Francina Armengol i els altres partits amb els quals participam en els ajuntaments o els consells o els presidim.

Aquest dimecres s'ha presentat públicament el Pla d'Intervenció d'Àmbit Turístic (PIAT), una de les principals fites que, segons Garrido, "ens vam marcar aconseguir durant aquesta legislatura". La consellera ha afegit que el pla "és un projecte molt ambiciós que regularà el plantejament turístic, activitat que suposa el 45% del PIB de Mallorca i que fins ara no s'havia regulat, amb la qual cosa s'han creat episodis en què es concentrava excessivament el turisme".

"El balanç que feim d'aquesta legislatura crec que és molt positiu, encara que no tot és perfecte", ha dit Garrido, qui ha afegit que "vam fer una conferència política l'any 2015, que va culminar a febrer d'aquell mateix any, donant lloc al programa electoral del PSIB; aquell text va formar pràcticament els futurs Acords pel Canvi". La consellera ha finalitzat dient que "la Mallorca del futur i que nosaltres pensam és progressista, que mira cap a l'esquerra i no cap a posicions reaccionàries".

D'aquesta manera, el PSIB es marca com a objectiu elaborar un document participatiu que conformi el seu programa electoral per al 2019 i revalidar-se com a opció de govern.

stats