Política 14/01/2020

Menorca promociona la qualitat i la diversitat del producte local a Madrid Fusión

Valoració positiva del Consell i productors, que veuen la primera participació com una oportunitat

Ivan Martin
2 min
Els visitants han pogut fer un tast dels productes menorquins més representatius.

MaóEl Consell de Menorca ha fet una primera valoració positiva després de participar per primera vegada en la fira Madrid Fusión. L'administració insular veu com una oportunitat el fet de poder mostrar davant el públic les potencialitats culinàries i de producte. L'objectiu és obrir un nou ventall a l'estratègia de l'illa per promocionar-se com a destinació gastronòmica. El distintiu de Regió Gastronòmica Europea per a l'any 2022 també hi ha contribuït. De fet, la presidenta del Consell, Susana Mora, creu que Madrid Fusión és la plataforma ideal per projectar la Menorca gastronòmica a l'àmbit internacional. "Tenim una bona base amb una xarxa extensa i diversa de productors, d'empreses transformadores i de negocis de restauració, hoteleria i comerç que enforteixen la marca Menorca", ha reivindicat.

La primera participació de Menorca en la fira Madrid Fusión ha tingut el suport d'una quinzena d'empreses menorquines que han ajudat a difondre la marca 'Made in Menorca', lligada al producte local, així com la seva relació amb la Reserva de la Biosfera. En aquest sentit, el conseller insular d'Economia i Territori, Miquel Company, ha explicat l'estratègia de la institució a la capital espanyola. "La base d'una bona gastronomia és el producte. Per això, hem considerat adient centrar la imatge de l'illa en el producte fresc i de qualitat, natural i sostenible", ha detallat. Per a Company, la complicitat entre sectors econòmics és cabdal per "tancar el cercle".

Per la seva banda, algunes de les empreses menorquines desplaçades a Madrid han fet una valoració satisfactòria de l'experiència. Aquest és el cas de Patricia Menéndez de Bodegues Binifadet. "Estam molt contents de ser-hi. Només el fet de ser aquí ja és important. Hem de pensar que és un dels grans aparadors del món gastronòmic", ha assenyalat. En la mateixa línia s'ha expressat Núria Puig, de Micaldo. "És una oportunitat excepcional per exposar el valor gastronòmic i agroalimentari de Menorca. Sobta en una fira internacional com aquesta veure que la gent coneix i, el que és millor, estima Menorca", ha destacat.

stats