Política 30/11/2018

Menorca serà pionera en el canvi de model energètic que impulsa la Comissió Europea

El director general d'Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori ha garantit a les institucions balears el compromís econòmic amb els projectes

Iván Martín
1 min
Marc Pons i Susana Mora han compartir trobada amb el director general d'Energia de la Comissió d'Europa, Dominique Ristori.

MaóLa Comissió Europea ha decidit fixar un Pla de Treball, conjuntament amb el Consell Insular de Menorca, el Govern Balear i el Govern espanyol per a convertir Menorca en un territori pioner en matèria de transició energètica, establint com a objectiu que l'any 2030, el 85% del consum energètic es produeixi a l'illa.

El conseller balear d'Energia, Marc Pons i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora s'han desplaçat fins a Brussel·les per a mantenir una reunió amb el director general d'Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, qui ha confirmat que l'estratègia europea prioritza les illes per encapçalar el canvi en el model energètic. En aquest sentit, les particulars característiques de Menorca li permetran liderar el procès.

El pròxim 30 de gener, alts funcionaris i tècnics de la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea es traslladaran a Menorca per a fixar els projectes prioritaris, qui assumirà l'execució, així com l'administració que afrontarà el cost econòmic de la inversió. En qualsevol cas, la Comissió Europea ha garantit la seva implicació en el finançament del projecte. A la trobada de gener, el Consell convidarà a participar a totes les institucions de l'illa, sectors socials i econòmics.

stats