Política 14/01/2020

Menorca organitza una jornada festiva per rebre el distintiu de Regió Gastronòmica Europea

Un tast de tapes amb productes menorquins i un repertori de glosa amenitzaran l'acte

Ivan Martin
1 min
Diversos cuiners de Menorca realitzaran una selecció de tapes per als assistents a l'acte d'entrega del guardó.

MaóEl Consell de Menorca celebrarà aquest dissabte amb tota la ciutadania la recent distinció de Regió Gastronòmica Europea, a càrrec de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT). La màxima institució insular ha anunciat un seguit d’actes per commemorar l’històric moment. El Claustre del Carme de Maó, que acull les instal·lacions del mercat central, és l’escenari escollit pel Consell per escenificar la importància de la qualitat del producte local.

La presidenta de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme (FFTM), Susana Mora, rebrà de mans de la presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, el títol que acredita l’entrada de l’illa en la plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, i que marca el punt de partida d’un projecte que cercarà promoure, com a eixos per al desenvolupament sostenible, el producte local, la cuina i el territori, a través d’un programa d’esdeveniments fins l’any 2022. La jornada s’ha plantejat en clau festiva i amb el repte de representar molts valors que aglutina la declaració com el territori, l’economia i la cultura.

L’acte començarà a les 10 h amb la conferència Il·lustració i gastronomia a Menorca, a càrrec del membre del Consell Científic de l’Institut Menorquí d’Estudis i impulsor del Centre d’Estudis Gastronòmics, Pep Pelfort. El gastrònom detallarà la seva darrera investigació sobre la connexió de la il·lustració menorquina i l’Enciclopèdia Britànica. A continuació, l’acte central d’entrega de la distinció, i per finalitzar es farà una demostració culinària i un tast de tapes fetes per cinc cuiners. Un repertori de glosa menorquina amenitzarà la jornada.

stats