Política 09/08/2018

Menorca invertirà 400.000 euros per potenciar l'illa com a destinació esportiva internacional

Aquest dijous s'ha presentat l'Associació Menorca Esportiva, entitat que reunirà les empreses que organitzen les principals competicions que es fan anualment a l'illa i que rebrà el suport de Foment del Turisme

Ivan Martín
1 min
Les proves de 'running' s'han convertit en un clàssic i una oportunitat per gaudir de l'entorn natural de Menorca.

CiutadellaLa fundació Foment del Turisme de Menorca prioritzarà l'any que ve la promoció de l'illa com a destinació esportiva. La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, així ho ha anunciat aquest dijous durant la presentació de l'Associació Menorca Esportiva, entitat que reunirà les empreses que organitzen les principals competicions que es duen a terme anualment a Menorca i que rebrà el suport de la fundació, dependent del Consell Insular de Menorca, per donar-les a conèixer en l'àmbit europeu.

La col·laboració de Foment del Turisme de Menorca es canalitzarà a través de tres vies. La primera, una línia d'ajuts destinats a aquells projectes que generen un retorn publicitari per a la marca Menorca i milloren la competitivitat de l'illa. Aquesta línia disposarà aquest any d'una partida de 400.000 euros. D'altra banda, la segona línia inclou l'assistència per primera vegada a dues fires especialitzades del sector, el Saló Ultra Trail de Chamonix-Montblanc i l'Expo Sport Outdoor de Barcelona. Finalment, el tercer apartat serà la presentació de les potencialitats de Menorca com a destinació esportiva a la World Travel Market, FITUR i la ITB de Berlín.

L'Associació Menorca Esportiva està integrada per tres empreses menorquines, organitzadores de la major part dels grans esdeveniments esportius a l'aire lliure que es realitzen a l'illa. Aquestes són Elitechip, organitzadora de la Trail Menorca Camí de Cavalls; Biosport, com a impulsora de la Trail dels Fars i la Mitja Marató de Fornells, i 40º Nord Outdoor, que executa l'Epic Camí de Cavalls 360º.

stats