Política 03/09/2020

Podem Menorca demana la "implicació" dels cossos policials de l'Estat per tancar les platges

Denuncien falta d'agents de la Policia Local i consideren que la mesura arriba tard

Ivan Martin
2 min
Les botellades a les platges de Menorca han desbordat les policies locals.

MaóPodem Menorca ha denunciat la falta de recursos per complir la normativa del Govern balear de tancar les platges als vespres per evitar-hi les aglomeracions, festes i botellades. La manca d’agents de la Policia Local propicia que la formació morada demani la “implicació” de les forces de seguretat de l’estat espanyol: la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. No posen en dubte la necessitat de regular aquests espais i qualifiquen la pràctica d’”inadmissible”, a causa de les conseqüències que pot tenir amb vista a la propagació del covid-19.

La coordinadora insular de Podem, Nati Benejam, exigeix més mecanismes que garanteixin la vigilància dels arenals menorquins. “Els municipis es troben indefensos perquè no disposen dels mitjans suficients, especialment per la manca de policies locals. A més, la realitat de Menorca complica la vigilància de la costa, que es caracteritza per les petites cales de difícil accés”, assenyala.

Per aquest motiu, Benejam fa una crida a les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol perquè es coordinin amb les policies locals i actuïn conjuntament. “Demanam que la càrrega de control i inspecció de la nova normativa no recaigui exclusivament en la Policia Local i sigui distribuïda segons els recursos de què disposa cada cos policial”, apunta.

A Podem Menorca no entenen que el tancament nocturn de les platges hagi arribat a final d’agost, quan el gruix de l’activitat d’oci i la densitat turística davallen considerablement. “Hem vist imatges de festes i botellades a tots els municipis de l’illa i tal vegada es podria haver promogut abans”, remarquen.

D’altra banda, recorden que les tasques de la Policia Local no acaben amb la vigilància de les platges, “s’ha de donar servei i atendre altres necessitats dels ciutadans, a més de vetlar per la utilització de la mascareta, la prohibició de fumar a l’aire lliure i que es respecti la distància de seguretat a les terrasses dels bars”.

stats