Política 24/03/2020

Menorca habilita el poliesportiu de Maó per fabricar-hi material sanitari

Diverses empreses del calçat aportaran els seus coneixements a la producció

Ivan Martin
2 min
L'Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca s'han coordinat per preparar la instal·lació en la lluita contra el coronavirus.

MaóEl Consell de Menorca, l’Ajuntament de Maó i l’hospital Mateu Orfila convertiran el poliesportiu municipal en una fàbrica de màscares, pantalles i bates, amb l’objectiu d’elaborar material sanitari per fer front al coronavirus. La ubicació del poliesportiu, situat a pocs metres de l’hospital, i el fet que disposa d'un gran espai disponible que permet complir les mesures de seguretat són aspectes claus per entendre la decisió d’habilitar-ho per a aquesta finalitat. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha assegurat que la iniciativa no respon a una necessitat de la sanitat insular: “Disposam de tot el material a l’illa, però es tracta d’avançar-nos per garantir la seguretat del nostre personal i residents en tots els escenaris possibles”.

El primer pas que s’ha fet ha consistit en la desinfecció de les instal·lacions per part dels cossos de seguretat. Hi haurà quatre màquines de cosir, i s’han instaurat dos torns de feina de quatre hores amb quatre cosidores, dos muntadors de material, un tallador i un supervisor per cada torn. La feina estarà supervisada per professionals del Mateu Orfila. Les primeres empreses que formaran part d’aquest taller són Pons Quintana, Homers, Ria i Jaime Mascaró, totes elles del sector calçat.

Per a la confecció de màscares i pantalles s’ha fet una crida a les empreses de merceria o llibreries que vulguin col·laborar de manera altruista i disposin d’elàstics blancs de qualsevol mida, així com de plàstics transparents d’enquadernar, perquè facin les seves donacions al Mateu Orfila. De la mateixa manera, el Consell demana a totes les persones que estiguin interessades a participar en l’elaboració que s'hi inscriguin a través d’un correu electrònic que ha habilitat la institució per a l’ocasió.

stats