Política 09/12/2019

Menorca gestionarà gairebé 100 milions d'euros procedents dels pressupostos de la CAIB

Susana Mora destaca que aquesta quantitat eleva l'autonomia financera de la institució

Iván Martín
1 min
La presidenta Susana Mora i la consellera d'Hisenda del Govern Balear, Rosario Sánchez han detallat els pressupostos.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha agraït aquest dilluns el compromís del Govern balear ea donar major autonomia financera la institució insular. Mora ha fet aquesta valoració durant la presentació a l’illa dels pressupostos de la CAIB per al 2020, segons el qual la despesa territorialitzada ascendeix a 99,2 milions d’euros.

Mora ha recordat la importància dels pressupostos autonòmics per al dia a dia dels menorquins. “Del total que rebrem, més de la meitat correspon a l’aportació de l’Executiu per a polítiques que impulsam des del Consell envers els ciutadans de l’illa. Són uns pressupostos continuistes i molt socials”, ha afirmat. En el capítol d’inversions, Menorca rebrà 34,8 milions d’euros, i destacaran les polítiques en habitatge, gràcies a l’edificació de set promocions d’HPO. “El compromís amb l’habitatge públic és evident i durant l’any 2020 es construiran 103 habitatges a l’illa”, ha assenyalat Mora.

A més, la màxima responsable política de Menorca ha destacat les inversions en Educació. “Recuperam projectes que ja varen ser importants l’any passat com la seu del Conservatori de Música a Maó, la nova escola pública al Mercadal o l’escola d’hostaleria a Ciutadella”, ha recordat. Els pressupostos també contemplen millores en el CP Sa Graduada, el CP Sant Lluís, el CEPA Joan Mir i Mir, l’IES Josep Miquel i Guàrdia, el CP Fontirroig, l’IES Cap de Llevant i l’IES Pascual Calbó. En Sanitat, cal remarcar la reconversió del Verge del Toro en un centre sociosanitari, l’ampliació de places geriàtriques i les actuacions en els equipaments del Castell, Sant Lluís i Maó.

stats