Política 14/11/2018

Menorca gestionarà 15 milions d'euros més que l'any passat en els pressupostos de la CAIB per a 2019

El pressupost de 2019 recull les dotacions per a les noves competències que ha assumit recentment el Consell de Menorca en matèria de serveis socials i de promoció turística

Ivan Martín
1 min
Susana Mora i Catalina Cladera han escenificat avui davant sindicats, patronals i agents socials la millora en els pressupostos per a 2019.

MaóLa consellera balear d'Hisenda, Catalina Cladera, ha presentat a Menorca els pressupostos de l'executiu per a l'illa. Així, el total destinat s'eleva a 115,59 milions d'euros, 15 milions més que en el pressupost de l'any anterior. Cladera ha destacat l'esforç del Govern en favor de Menorca i considera que les xifres presentades "són un nou exemple de la descentralització que hem duit a terme aquesta legislatura en el Govern, amb l'increment de les partides de què disposen els consells de manera incondicionada, i hem dotat noves competències que han estat transferides de comú acord".

D'altra banda, el pressupost de 2019 recull les dotacions per a les noves competències que ha assumit recentment el Consell de Menorca en matèria de serveis socials i de promoció turística. A més, el Govern destinarà 50,8 milions d'euros per a inversions, és a dir 8,4 milions més que en el pressupost de 2018. Entre els projectes prevists destaquen la construcció de la nova escola al Mercadal, la reforma del CEPA i el nou conservatori de música a Maó, l'ampliació també en aquesta localitat de l'IES Joan Ramis i Ramis, a més del nou centre de formació professional a l'Estació Marítima de Ciutadella.

La consellera Cladera ha presentat el pressupost conjuntament amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, que s'ha mostrat "satisfeta" dels nombres que l'executiu autonòmic ha traslladat a representants de patronals, sindicats i altres agents socials. Cladera ha volgut emfatitzar l'increment sostingut del finançament dels consells insulars en els pressupostos presentats aquesta present legislatura, que han superat el 57,4% des de l'any 2015.

stats