Política 06/08/2019

Menorca celebrarà el pròxim 26 de setembre la Gala del Turisme de Balears

Iago Negueruela ha destacat el diàleg i la coordinació que mantenen ambdues administracions

Iván Martín
1 min
Negueruela i Mora han presentat a la seu del Consell de Maó els detalls del Pla contra la Precarietat Laboral 2019.

MaóMenorca acollirà per primera vegada la Gala del Turisme de Balears el pròxim 26 de setembre. Així ho han anunciat aquest dimarts el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern balear, Iago Negueruela, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, en el marc de la presentació del Pla de lluita contra la precarietat laboral del 2019. A més, s’ha ampliat fins a la primera setmana de setembre la data de presentació de candidatures per a aquest premi, amb l’objectiu d’incorporar-hi més entitats que han treballat per la sostenibilitat i la qualitat en el destí turístic.

Iago Negueruela ha destacat el diàleg i la coordinació que mantenen ambdues administracions i ha posat com a exemple “la posada en marxa de totes les línies de formació que s’imparteixen ja en el Centre del Mar de Menorca”. D’altra banda, Negueruela ha aprofitat la visita a l’illa per detallar el Pla de lluita contra la precarietat laboral. De les 1.300 actuacions que faran els 32 inspectors a l’estiu, 240 s’efectuaran a Menorca mitjançant sis inspectors.

La novetat per a aquest any és el control del registre de la jornada laboral dels treballadors. Mentre que en el conjunt de les Balears seran 700 les empreses inspeccionades, a Menorca se n'examinaran unes 120. Els objectius de la campanya són transformar aquells contractes temporals que no tenen causa real en indefinits i convertir els falsos temps parcials en contractes a temps complet. Des de l’aplicació del primer Pla de lluita l’any 2015, més de 24.000 treballadors han vist millorades les seves condicions de treball.

stats