Política 07/05/2019

Menorca assistirà a Expovacaciones Bilbao per vendre l'illa com a destí esportiu

La Fundació cerca un turista conscienciat amb l'entorn, respectuós i amb un poder adquisitiu mitjà-alt

Ivan Martín
2 min
Bilbao serà l'escenari la pròxima setmana d'una fira de caràcter familiar i amant dels destins naturals.

MaóMenorca participarà en la fira turística que es farà a Bilbao del 10 al 12 de maig, Expovacaciones, amb la intenció d’obrir el mercat espanyol i captar l’interès del públic basc, un nínxol de potencials visitants que tradicionalment han apostat per l’illa. La Fundació Foment del Turisme de Menorca serà un dels actius en aquest certamen, conjuntament amb tres empreses menorquines, Servinautic, Boga Boga i Menorca x un Tubo. La relació entre l’ens públic i el sector privat té com a fonament la fórmula de la coexposició, que per primera vegada es du a terme amb la intenció d’afavorir la projecció exterior i les oportunitats de negoci de les empreses locals.

L’estratègia promocional de la Fundació Foment del Turisme a Bilbao estarà basada en els productes esportius que tenen un potencial desestacionalitzador, que se sustenten en la riquesa ambiental i paisatgística de l’illa i que tenen la capacitat d’atreure un perfil de turista conscienciat, respectuós i amb un poder adquisitiu mitjà-alt. La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, considera que “amb aquesta convocatòria facilitam que els nostres empresaris assisteixin a les fires turístiques més importants. El benefici és doble: per una banda, afavorim la creació de possibles vies de negoci i, per una altra, milloram la visibilitat de la marca Menorca, una fórmula que resulta positiva per a la destinació en el seu conjunt”.

Com a acte previ a Expovacaciones, el Consell de Menorca farà demà al Museu Marítim Ria de Bilbao una presentació de les opcions esportives davant una trentena d’agents de viatge i periodistes especialitzats. Aquesta estratègia també es va dur a terme els dies previs a la World Travel Market de Londres i a Fitur Madrid. Entre els actius que ofereix l’illa destaquen les platges i les cales verges, el camí de Cavalls i les rutes cicloturistes i de senderisme, així com la gastronomia, el patrimoni i els allotjaments.

stats