Política 11/01/2019

Més per Menorca i la plataforma del Transport Aeri demanen a Madrid una OSP amb Barcelona

Josep Castells anuncia que iniciaran la via parlamentària per a impulsar la Declaració de Servei Públic amb la capital catalana

Iván Martín
1 min
Joan Enric Vilardell i Josep Castells han traslladat al responsable del Govern espanyol els problemes de connectivitat que pateix l'illa.

MaóEl diputat de Més per Menorca, Josep Castells, s’ha desplaçat a Madrid per reunir-se amb el subdirector general de transport aeri, David Benito, amb l’objectiu de reclamar una OSP entre Menorca i Barcelona. Castells hi ha assistit acompanyat per Joan Enric Vilardell, membre d‘El transport aeri ofega Menorca’.

El diputat menorquinista ha traslladat al responsable del govern espanyol la necessitat d’establir una Obligació de Servei Públic en la ruta entre Menorca i la ciutat comtal, l’única manera d’establir legalment una tarifa màxima, i evitar així que les companyies aèries augmentin el preu dels bitllets, com s’ha demostrat que passa quan entra en funcionament el descompte del 75% per als residents.

Castells ha valorat de forma molt positiu l’encontre “perquè el subdirector de Transport Aeri s’ha mostrat interessat amb la problemàtica de la connectivitat de Menorca”. Amb tot, la petició concreta d'una Declaració d’Obligació de Servei Públic amb Barcelona “s’ha d’iniciar a través de la via parlamentària autonòmica, la qual cosa farem des de Més per Menorca. Presentarem una iniciativa parlamentària perquè el després l’Executiu balear en pugui fer un estudi més tècnic i de viabilitat i que el presenti al Ministeri de Foment”, ha dit Castells.

Des de Més per Menorca es considera que amb l’OSP en marxa s’evitaria el monopoli actual de Vueling i els seus incompliments continuats. Castells ha recordat que “aquesta OSP és el nou repte de Menorca en l’àmbit de la connectivitat perquè, paradoxalment, l’illa està connectada molt deficientment amb la ciutat amb la qual tenen lloc un 50% dels vols”.

stats