Política 10/09/2018

MÉS per Menorca rebutjarà demà al Parlament les esmenes a la llei agrària d'El Pi, PP i C's

El partit sobiranista considera que la llei assoleix un "equilibri desitjable" entre el foment de l'activitat agrària i la preservació dels valors naturals i paisatgístics de les Balears

Iván Martín
1 min
Josep Castells detallarà al Parlament el posicionament de Més per Menorca en referència a la Llei Agrària.

MaóMÉS per Menorca ha anunciat aquest dilluns que votarà en contra de les esmenes a la totalitat al projecte de llei agrària, corresponents als grups de Proposta per les Illes, el Partit Popular i Ciutadans. Cal recordar que el ple del Parlament debatrà demà l'esborrany d'una de les lleis més polèmiques i que, segons va definir el mateix conseller balear d'Agricultura, Vicenç Vidal, té com a finalitat ser més agrària i menys urbanística, a més de garantir la sobirania alimentària i la producció d'aliments.

La formació menorquinista ha explicat que el motiu per rebutjar les esmenes d'El Pi, el PP i Ciutadans respon a l'argument que el partit sobiranista considera que la ñlei assoleix un "equilibri desitjable" entre el foment de l'activitat agrària i la preservació dels valors naturals i paisatgístics de les Balears. El diputat autonòmic de MÉS per Menorca Josep Castells serà l'encarregat de defensar el posicionament de la formació menorquina en el debat de demà en seu parlamentària. Castells ha deixat clar que "el futur del camp i dels pagesos és guanyar-se la vida a través de l'activitat agrària i no mitjançant altres activitats".

Cal recordar que MÉS per Menorca va presentar un total de quinze esmenes parcials al projecte de llei, relacionades amb l'elecció democràtica dels representants dels pagesos, la correcta gestió de les aigües i dels residus, l'afectació a l'activitat agrària dels edificis que es troben autoritzats per a l'ús agrari i la presència dels consells insulars en els consells d'administració de les empreses públiques, Semilla i el Fogaiba.

stats