Política 17/03/2020

Menorca demana al govern de l’Estat que limiti l’activitat industrial pel coronavirus

La majoria de turistes han tornat als seus països d'origen a excepció d'uns 200

Ivan Martin
2 min
Susana Mora ha tornat a mostrar-se reivindicativa davant el Govern de l'Estat espanyol.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha tornat un dia més a reivindicar a l’estat espanyol que restringeixi l’activitat industrial. La màxima dirigent insular considera que l’estat d’alarma decretat per l’executiu de Pedro Sánchez ha de revisar i especificar el capítol relatiu a les activitats productives que es duen a terme. Per aquest motiu, Mora creu que per preservar la salut de la ciutadania i l’economia cal prendre determinacions valentes. “El sector agroalimentari o medicaments és fonamental, però no entenem com, per exemple, la indústria del calçat, construcció d’embarcacions o manobres continuen treballant”, ha assenyalat.

Mora ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa telemàtica aquest dimarts. En la mateixa roda ha argumentat la demanda del Consell: “Exigim a Madrid que continuï per aquest camí que, a Menorca, té el suport de sindicats, partits polítics, ajuntaments i les patronals socioeconòmiques PIME i CAEB i el Cercle d’Economia”. Tot plegat, diu Mora, amb un clar missatge a tota la societat, “si volem posar fi a l Covid-19 és imprescindible el confinament i quan abans ho facem entre tots, abans acabarà aquesta situació que repercutirà greument en l’economia menorquina”.

D’altra banda, Mora ha destacat l’operació retorn d’aquells turistes que s’allotjaven a Menorca, uns visitants que ja han tornat als seus països d’origen. “No tenia sentit que continuassin arribant avions amb gent que aquí havia d’estar confinada, així com tots aquells que ens visitaven i que han tornat precipitadament de les seves vacances”, ha destacat. A més, la presidenta ha agraït l’esforç de transportistes, agències de viatges i l’Associació Hotelera de Menorca. En aquests moments, a l’illa queden menys de 200 turistes que tornaran esglaonadament en les pròximes hores.

stats