Política 11/12/2019

Maurici Lucena destaca l'impacte econòmic que suposen els aeroports per a les Balears

El president d'Aena ha participat en els actes del 50è aniversari de l'aeroport de Menorca

Iván Martín
1 min
Lucena ha detallat la importància de l'equipament per a la societat menorquina davant la mirada de responsables d'institucions locals.

MaóEl president d’Aena, Maurici Lucena, ha destacat aquest dimecres durant l’acte de commemoració dels 50 anys de l’aeroport de Menorca, la importància d’invertir en la millora de la qualitat de les instal·lacions aeroportuàries amb l’objectiu d’afavorir el creixement econòmic de l’illa, que, segons Lucena, s’eleva a un 15% del Producte Interior Brut (PIB).

Lucena ha agraït l’esforç de tots els treballadors de la infraestructura i ha remarcat l’efecte dinamitzador de l’aeroport per a l’illa. “Creim que l’impacte és d’un 15% sobre l’economia local. A Balears, aquests equipaments tenen una incidència directa en l’activitat superior als 4.800 milions d’euros”, ha afirmat. D’altra banda, el president d’Aena ha emfasitzat la qualitat dels aeroports de la Comunitat: “Balears pot presumir de tenir aeroports de primera divisió a escala mundial en seguretat i operativitat, així com en el grau de satisfacció dels usuaris”.

El responsable d’Aena també ha fet referència a la prova pilot que des del mes de març s’està projectant a Menorca pel que fa a l’embarcament mitjançant reconeixement facial. En aquest sentit, Maurici Lucena ha destacat que “ha estat un èxit. Ens ha permès aplicar-la a Madrid amb Iberia. El de Menorca és el primer aeroport del món a desenvolupar un sistema d’aquestes característiques. És el futur i s’estendrà ràpidament els anys vinents per la seva seguretat i comoditat”.

stats