Política 12/11/2018

Mas, Ortega, Rigau i Homs denuncien un "escarment": "No acceptem en cap cas la sentència"

Els condemnats creuen que és un "avís a navegants" i recorreran la decisió

Ara
1 min
Mas, Ortega i Rigau a les portes del TSJC

BarcelonaArtur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs consideren que la condemna del Tribunal de Comptes és un "escarment" i que està "lluny de la imparcialitat". "Pretén ser un avís per a navegants", assenyalen l'expresident i els tres exconsellers en un comunicat remès als mitjans de comunicació. L'òrgan fiscalitzador els obliga a pagar 4,9 milions d'euros pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

"No acceptem en cap cas la sentència i reiterem que de cap manera s’ha produït cap despesa irregular que comporti una responsabilitat comptable que justifiqui la pena imposada. És més, des del primer moment el govern de la Generalitat ha deixat clar que no se sent perjudicat econòmicament i que les despeses del 9-N van ser legals. No només això, sinó que durant el judici penal, el mateix TSJC va desestimar el delicte de malversació", sostenen.

Els tres exdirigents de la Generalitat veuen una "aberració jurídica" la condemna i apunten que vulnera la "mateixa jurisprudència del Tribunal de Comptes". Així, asseguren que presentaran el recurs corresponent a la sala d'apel·lacions del mateix òrgan.

stats