Política 19/12/2013

Mas i Junqueras es reuneixen al Parlament per analitzar les conseqüències del recurs del PP contra els pressupostos

A la sortida de la reunió, el líder republicà subratlla la responsabilitat dels populars en el "patiment" de la societat catalana

Acn
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, sortint del despatx del president de la Generalitat al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, s'han reunit aquest dijous al Parlament per analitzar les conseqüències que tindrà el recurs del PPC contra els pressupostos. La trobada, al despatx del president, ha durat poc més de mitja hora, i a la sortida, el president d'ERC ha destacat el compromís per aprovar els comptes del 2014 tan bon punt el Consell de Garanties Estatutàries emeti el dictamen sol·licitat pel PPC. "Durant un mes no tindrem aquests ingressos, i això és terrible per al conjunt de ciutadans, les escoles i els hospitals", ha explicat. El líder republicà ha subratllat que el PP és "perfectament conscient" del "patiment" que provoca la seva acció. Junqueras i Mas han mantingut una breu reunió al Parlament centrada en les conseqüències de l'ajornament del debat dels pressupostos a instàncies del recurs del PPC. El dictamen del Consell de Garanties podria arribar a finals de gener, fet que impossibilitaria a la Generalitat recaptar els nous ingressos previstos durant tot un mes. Un fet "terrible", segons el líder republicà, que ha criticat l'actitud dels populars. Una dotzena part de molts dels nous impostos afegits al pressupost no es podrà recaptar −per exemple, l'impost de successions− i, segons Junqueras, les conseqüències de la decisió del PPC les patiran els ciutadans.

Més enllà dels pressupostos, Mas i Junqueras no han tractat altres temes importants que tenen en l'horitzó, com per exemple una possible entrada al Govern d'ERC. Junqueras ha explicat que en aquesta trobada no s'ha parlat del tema, com tampoc s'ha parlat de la possibilitat de construir un consens català en aspectes econòmics, com el president d'Esquerra va apuntar al Parlament durant la sessió de control d'aquest passat dimecres.

stats