Política 07/06/2013

Mas-Colell veu positiu "tenir trobades cara a cara" amb l'FMI

El conseller confirma la reunió sobre el dèficit

R.t.
1 min
Mas-Colell es va reunir dilluns amb tècnics de l'FMI, tot i que ja s'hi havia trobat abans.

Barcelona."Més enllà de la freda transparència de les xifres és bo tenir trobades cara a cara", va afirmar ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en relació amb la reunió que va fer dilluns amb representants de l'FMI que va avançar l'ARA. Així mateix, va explicar que els tècnics de l'organisme internacional estaven "molt enfocats cap als temes econòmics, l'ajust fiscal i cap als temes de la gestió en general i la situació econòmica europea, espanyola i catalana".

Tanmateix, Mas-Colell va deixar entreveure que ell sí que va parlar del procés sobiranista i la tensió amb Madrid: "Les necessàries i inevitables contextualitzacions polítiques les vam posar més nosaltres que ells". Igualment, el conseller va reconèixer que ja s'havia reunit una "altra vegada" amb tècnics de l'FMI.

El contracte programa, endavant

També ahir el Parlament va validar una moció d'ERC amb suport de CiU que instava a "revertir" els efectes de les retallades quan l'economia millori. Per fer-ho, el text proposa reformar la llei d'estabilitat pressupostària i establir un contracte programa que vinculi els nous ingressos a reforçar l'estat del benestar, a restituir les retallades als empleats públics, a reduir la pressió fiscal i a fomentar l'ocupació. L'oposició va criticar que les propostes siguin a mitjà i llarg termini. PSC, PP, ICV i C's es van abstenir i la CUP va votar-hi en contra.

stats