Política 17/11/2020

Martí March: "La nostra llengua està en perill"

El conseller d'Educació respon a les exigències del PP perquè el castellà sigui vehicular a l'ensenyament

Maria Llull
2 min
El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, aquests dimarts en el Parlament

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat aquest dimarts que el català "està en perill" i ha defensat el model lingüístic de la nova llei estatal d'educació (LOMLOE), la qual garanteix "el dret a rebre ensenyament en castellà i en les altres llengües cooficials", segons ha explicat en el ple del Parlament després d'una pregunta de la diputada del PP, Núria Riera. "Al final de l'educació bàsica, tots els alumnes han d'assolir el domini ple de les dues llengües. Aquesta llei no va en contra del castellà, ni contra la concertada i el dret de decidir dels pares", ha afegit, a més de demanar al PP que "deixi d'utilitzar les llengües com a instrument de conflicte". "Són instruments de comunicació", ha afirmat.

"Volem ciutadans plurilingües, que siguin lliures i capaços de comunicar-se amb tot el món, però respectant la nostra llengua, la qual està en perill", ha manifestat el conseller, qui ha retret al PP la política lingüística del Govern durant la legislatura de José Ramón Bauzá al capdavant de l'Executiu. "Vostès varen provocar conflicte i es varen botar la sentència d'un tribunal amb un decret llei. De lliçons seves de llengua, cap", ha dit.

Per la seva banda, Riera, que ha fet tota la seva intervenció en castellà, ha qualificat la LOMLOE de "llei xantatge" per aconseguir el suport d'Esquerra als pressupostos de l'Estat. La popular ha esgrimit l'article 3 de la Constitució per afirmar que "el castellà és la llengua oficial de tots els espanyols". "Ha de ser llengua vehicular, no una hora de classe a la setmana", ha continuat. Riera ha demanat al conseller que "no perverteixi la finalitat del Decret de mínims per garantir un bilingüisme cordial" i que retiri la futura llei educativa autonòmica. A més, la diputada ha assegurat que "el PP no permetrà" que el castellà deixi de ser llengua vehicular.

stats