Política 03/07/2019

Martí March vol una llei d'educació "consensuada"

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, anuncia canvis a les direccions generals

Ara Balears
3 min
El conseller d'Educació, Martí March.

PalmaEl conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, que repeteix en el càrrec, s'ha fixat aquest dimecres com a "reptes" de la nova legislatura aprovar una llei d'educació "de consens", així com millorar els resultats i les infraestructures educatives.

Després de prometre el seu càrrec com a conseller, March ha comentat que els pròxims quatre anys seran de "consolidació" de les polítiques iniciades l'anterior legislatura. El conseller socialista ha assenyalat que MÉS per Mallorca encara no ha comunicat el nom del secretari autonòmic de Política Lingüística.

Gómez anuncia canvis de directors generals

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha anunciat aquest dimecres que, malgrat que les direccions generals de la seva conselleria seran les mateixes, hi haurà "alguns canvis en les persones" que ocupen els càrrecs.

Després de prometre el càrrec al Consolat de Mar, Gómez s'ha mostrat satisfeta perquè la Conselleria de Salut continuï abarcant l'àrea de Consum, ja que també forma part del Ministeri de Sanitat i considera que existeix una "relació directa" entre ambdues.

"Volem reduir les llistes d'espera dels ciutadans i posar fi a les llistes d'espera dels ciutadans i acabar les infraestructures que tenim en marxa, amb una inversió molt important en centres de salut, d'uns 42 milions d'euros", ha subratllat.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez.

Castro aposta per la modernització de l'Administració pública

Per la seva banda, la nova consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha assenyalat la seva intenció de continuar amb el "diàleg social", que va permetre arribar a acords en diferents àmbits.

La consellera d'Administracions i Modernitazació, Isabel Castro.

Sánchez reclama un finançament just

La nova consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha reclamat un nou sistema de finançament que "tracti amb justícia" les Balears. La "prioritat" de la nova consellera és treballar per millorar els recursos financers que rep la Comunitat Autònoma, tant per part de l'Estat com per part de la Unió europea.

En aquest sentit, Sánchez ha fet referència a la futura aprovació de les mesures fiscals del REB. "Existeix una línia molt definida i ara s'ha de treballar per millorar els recursos", ha indicat.

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

Costa espera arribar a acords en els recursos a lleis autonòmiques

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, i portaveu del Govern, Pilar Costa, confia a arribar a acords amb el govern estatal en relació amb les lleis autonòmiques a les quals s'han presentat recursos d'inconstitucionalitat, "com ha passat en el 90% dels casos".

A més de ser portaveu, Costa tornarà a asumir la coordinació del Govern. "El fet que tots els partits que han signat els acords de governabilitat –MÉS per Mallorca, PSIB i Podem– formin part de l'Executiu, donarà més estabilitat i compromís per part de tots", ha assenyalat.

Sobre els recursos d'inconstitucionalitat a punts de les lleis balears de residus i contra el canvi climàtic, Costa ha recordat que hi ha procediments pendents de comissions bilaterals. "Esperam arribar a acords, com ha passat el 90% de les vegades que hem tingut aquestes comissions bilaterals amb el govern de l'Estat", ha afegit.

Costa encara no ha decidit qui serà el director general de Cultura, una àrea que asumeix la Conselleria de Presidència "amb molta responsabilitat". La consellera celebra el "nou impuls" que suposa assumir aquestes àrees.

La conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa.
stats